IZ DRUGOG UGLA

Neno Murić: Ostao sam onaj isti „momak iz komšiluka“

E. SKENDEROVIĆ

6.8.2018

Osim muzike, koja je njegov životni poziv, velika ljubav Nene Murića jeste i slikanje. Naime, kako nam je kazao pjevač, koji je u posljednje vrijeme veoma angažiran kada su nastupi u pitanju, slikanje je zavolio još u osnovnoj školi.  

Moji hobiji

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Murić nam je otkrio šta je naslikao na svojoj prvoj slici, kakav bi mu život bio da se aktivnije posvetio ovoj umjetnosti te na šta je najviše ponosan kada je muzička karijera u pitanju.

- Talent za slikanje otkrio sam još u osnovnoj školi. Tada smo se nas nekoliko vršnjaka takmičili ko će bolje nacrtati likove iz romana. Sjećam se da je moja prva slika bila „seoska idila“, na njoj sam smjestio kućicu okruženu drvećem i životinjama – prisjetio se Murić.

S obzirom na brojne muzičke obaveze, Neno danas nema mnogo vremena za slikanje, ali ipak se ponekad, kaže, poželi posvetiti svom dugogodišnjem hobiju.

- Nažalost, nemam dovoljno vremena za moje hobije. U posljednje vrijeme najčešće slikam apstrakcije pomiješane realnim motivima. Moram priznati da nisam razmišljao o tome kakav bi mi život bio da sam bio slikar, ipak je to moj hobi i ne smatram da sam slikar koji bi ostavio značajan trag. Ljubav prema muzici je snažnija i bolje se osjećam na pozornici i u pokretu – priznaje Murić.

Otkriva svoje neostvarene želje kada je riječ o muzičkoj karijeri...

- Počeo sam rano pjevati i sve sam postigao velikim trudom i radom. Ostao sam onaj isti „momak iz komšiluka“, koji voli i poštuje ljude. Mnogi od nas imaju neostvarene želje, pa tako i ja. Volio bih da za mene pišu Dino Merlin i Željko Joksimović – iskren je Murić.

Drugi album

Neno dodaje da vrijedno radi na novim pjesmama te da bi se na tržištu uskoro trebao naći njegov drugi studijski album.

- Dok željno iščekujemo drugi album, u međuvremenu puno radimo. Imam sjajan šestočlani bend i konačno živim pravi muzički život. Putujemo po svijetu, upoznajemo novu publiku i dani su mi mnogo dinamičniji i zanimljiviji – kaže Murić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.