PARNI VALJAK

Aki Rahimovski otkrio za "Avaz": Vraćam se na scenu i snimamo novi album

Piše: E. SKENDEROVIĆ

19.8.2018

Nakon što je Aki Rahimovski (63) početkom aprila doživio moždani udar, grupa „Parni valjak“ otkazala je nastupe koji su trebali uslijediti, ali uz nadu da će se njihov pjevač vratiti za mjesec, najviše dva.

Zamijenile ga kolege

Akijev oporavak je ipak potrajao i „Valjak“ je za deseti rođendan Antene Zagreb bio bez svog legendarnog pjevača, kada su ga nakratko zamijenile kolege Neno Belan i Zlatan Stipišić Gibonni.

 Rahimovski je mjesecima mirovao i posvetio se zdravlju, a sada se potpuno oporavio i vraća se na scenu, potvrdio je to jučer za „Dnevni avaz“. Nakon pet mjeseci duge pauze, bend se u punom sastavu okuplja krajem avgusta.

Septembar će provesti vježbajući, a u oktobru, predvođeni Akijem, startuju s koncertima. Jedan od prvih svojih koncerata „Parni valjak“ će održati 12. oktobra u Škofjoj Loki u Sloveniji.

Na odmoru

- Istina je, vraćam se na scenu. Osjećam se bolje i to je najvažnije. Trenutno sam na odmoru i to je sve što vam za sada mogu reći – kazao je Rahimovski.

Međutim, Aki nam je ipak otkrio i da početkom jeseni izlazi i novi dugoočekivani album „Parnog valjka“.

– Tako je, radimo novi album za koji je većina pjesama već snimljena – kazao je Rahimovski.

 Izbjegavanje stresa i zabrana poroka

Osim mirovanja i izbjegavanja stresa, doktori su Akiju zabranili poroke i odredili restriktivniji stil prehrane s preporukama jelovnika.

– Liječnici su Akiju savjetovali da odmah ostavi cigarete i kafu. Što se prehrane tiče, treba jesti što više voća i povrća, a jelovnik bi mu se trebao bazirati na laganijoj, mediteranskoj prehrani – kazao je svojevremeno menadžer „Parnog valjka“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.