MUZIKA

Policija otkrila uzrok smrti: Pjevačica Dolores O'Riordan se utopila u kadi

Porodica i fanovi shrvani

Arhiv

24sata.hr

6.9.2018

Pjevačica Dolores O' Riordan preminula je od utapanja u kadi koje je uzrokovao alkohol, pokazala je istraga u Londonu.

Bivšu članicu benda "Cranberries" pronašli su mrtvu 15. januara u sobi hotela "London Hilton on Park Lane", gdje je bila zbog snimanja pjesama u studiju. Imala je 47 godina. 

Londonska metropolitanska policija tvrdila je kako Doloresina smrt nije sumnjiva, a sud je naredio brojne testove. Njena porodica u Irskoj je shrvana, kao i fanovi, pogotovi oni u njenom rodnom gradu Limeriku. 

- Dolores je bila užasno depresivna sedmicama prije smrti. Patila je i od bolova u leđima, zbog čega je otkazala većinu nastupa prošle godine - rekli su njeni bliski prijatelji. Dodaju kako je u londonskom studiju snimala nove muzičke materijale, a nastupala je s američkim bendom D.A.R.K. 

S muzičarem iz tog benda Oleom Koretskijem (Koretsky) bila je u kraćoj vezi, a par je zajedno u Njujorku dočekao prošlu Novu godinu. To im je ujedno i posljednja fotografija na kojoj su zajedno.

View this post on Instagram

NYE: take away, TV, pajamas 😳👻

A post shared by Olé Koretsky (@doubleole) on

- Najbolji je doček u pidžami, uz dostavu hrane i televizor - rekao je tada muzičar. Rok zvijezda je prošle godine rekla da pati od poremećaja mentalnog zdravlja, što je 2013. kulminiralo njenim pokušajem samoubistva. Bipolarni poremećaj su joj doktori dijagnosticirali 2015., a borila se i s poremećajima u prehrani, alkoholizmom, a navodno je i kao djevojčica bila seksualno zlostavljana.

- U maničnim fazama depresije nisam spavala i patila sam od halucinacija. Zato sam stalno uzimala lijekove - otkrila je pjevačica prije nekoliko godina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.