PAZI, SNIMA SE...

Sajsi: Frenkie je muška ja, a ja sam ženska on

Pjesma se zove „Svi“, a premijera i promocija očekuju se sredinom mjeseca

Nikola BLAGOJEVIĆ-Spektroom

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

9.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Reflektori, kamere, mikrofoni, razne tehnike, ljudi... To je ekipu „Dnevnog avaza“ dočekalo na setu snimanja spota za pjesmu „Svi“ jednog od popularnih repera Adnana Hamidovića, alijas Frenkie, i beogradske reperice Ivane Rašić, alijas Sajsi MC, koja će 14. septembra imati nastup u Sarajevu na „Pitchwise festivalu“.

Proveli smo nekoliko sati družeći se s kompletnom ekipom, a u studiju na sarajevskoj Skenderiji definitivno nije nedostajalo profesionalnosti, smijeha, dobrog raspoloženja, ali ni hrane i pića. Premijera i promocija očekuju se sredinom mjeseca.

Ugodno vrijeme

Uz šale i ugodno provedeno vrijeme, razgovarali smo sa skoro svim akterima spota, uključujući pjevače, ali i glumicu Inu Čano, koja se pojavljuje u glavnoj ulozi, te s Nikolu Blagojevića iz studija „Spektroom“, koji potpisuje produkciju.

Tekst pjesme pisali su Frenkie i Sajsi zajedno, a njena sestra Tijana Rašić, koja će otpjevati dio numere, također je jedna od aktera u spotu.

- Sajsi i ja se znamo vrlo dugo i prije nekoliko godina imali smo ideju da napravimo zajedničku stvar za moj album. Htjeli smo da to bude nešto drugačije, parodija na dens muziku 90-tih. Međutim, nismo bili zadovoljni kako je to sve ispalo, pa smo se dogovorili da nećemo objavljivati i da sačekamo neku novu, bolju ideju i priliku. Nedavno su bili eventi „Red bull raplike“, a Sajsi je u Srbiji bila u žiriju, dok je u BiH bila u ulozi voditeljice. Viđali smo se često, pa smo rekli „Šta je bilo s našom pjesmom? Hajmo nešto napraviti“ - kaže Frenkie.

Bolja ideja i prilika im se očigledno pružila, i to uz pomoć Mirze Rahmanovića Indiga, koji je, kako su nam rekli, napravio nekoliko „beatova“. A jedan od njih se Frenkieju posebno svidio.

- Čuo sam upravo Sajsi uz taj instrumental. Proslijedio sam joj i odmah je pristala. Shvatili smo da je pjesma vrlo kvalitetna i da zaslužuje videospot. Vodili smo se onim da, kad već radimo, odradimo do kraja sve. I eto, tu smo na setu. Sve je išlo prirodno, samo smo čekali pravi trenutak - ističe reper.

Prema onome što smo vidjeli, spot će biti veoma zanimljiv za pjesmu koju opisuju kao klupsku. Osim Sajsi, koju je itekako lijepo i vidjeti, a ne samo čuti, dodatnu dozu seksepila unose i Čano, kao i Tijana.

S obzirom na to da je Frenkie Tuzlak, a Sajsi Beograđanka, naravno da smo pitali i kako su se odlučiti pjesmu vizuelno upotpuniti u Sarajevu.

- Ekipa „Spectrooma“ je ključna karika zbog koje smo u Sarajevu odlučili snimati spot. Kada sam im poslao pjesmu, odmah su se javili s idejom za spot, koja mi se mnogo svidjela - ističe Frenkie.

S druge strane, Sajsi je oduševljena Sarajevom i sve to doživljava na svoj način.

- Čast mi je biti u Sarajevu. Bila sam mnogo puta na nastupu i turistički. Ali ovo je drugačije. Nikada ranije nisam u drugom gradu snimila spot. Uzbuđena sam, ali malo mi je i trema zato što ne poznajem ekipu, ali za sada svi su super - kaže Beograđanka.

Iako se trudimo da ne otkrijemo detalje spota, jedan je neizostavan. Frenkie u odijelu. Teško zamisliti, ali smo se uvjerili u to. Sajsi se, s druge strane, presvlačila nekoliko puta, a svaka kombinacija bila je bolja od prethodne.

- Imamo zanimljive outfite, ja u odijelu s kravatom. I tu sam se iznenadio kako mi lijepo stoji. Izgledam skroz drugačije i ozbiljnije - kaže Frenkie.

Fenomenalan spoj

U jednom su saglasni, a to je da publika ne očekuje spoj njih dvoje.

- Nisam htjela ni da širim ovu priču. Samo moja najuža ekipa zna, jer, ako u nečemu uživam, to je u izazivanju reakcija. Definitivno mislim da će se publici svidjeti. Frenkie i ja smo otprilike i isto godište. Mislim da je fenomenalan spoj. Nekako mi se čini da smo dosta slični. Ustvari da je on kao ženska ja, a ja kao muški on - kazala je Sajsi.

Naš razgovor često je prekidan glasnom muzikom, ali i tehničarima na setu koji ljubazno traže da se pomjerimo. A mi ih poslušamo.

Ekipa koja radi na spotu za repere ima samo riječi hvale.

- Oboje su vrlo susretljivi, nisu imali posebnih zahtjeva. Skoro sve što smo predložili, oni su prihvatili - kazao nam je producent Blagojević.

Ostavili smo ih na miru da završe započeto, ljubazno se pozdravljajući sa svima. A završili su tri sata nakon ponoći.

Nije mi strano

Ina Čano nam je rekla da joj je velika čast biti u glavnoj ulozi u spotu za pjesmu „Svi“.

- Frenkie je veliko ime ovdje, i sama ga slušam, cijenim i volim. Tako da mi je zadovoljstvo sarađivati s njima. Snimala sam i ranije spotove, a bavim se i modelingom, tako da mi nije ovo strano. Svoj na svome. Sasvim slučajno smo počeli sarađivati. Opušteni su, a to prenose i na druge. Ne osjećamo se kao da smo pod pritiskom - kaže Ina.

Bez tematike i dublje poruke  

- „Svi“ je klupska pjesma, nema specijalnu tematiku niti neku dublju poruku. Jednostavno je za izlazak, slušat će je i kod kuće, i u autu, i klubu. Ide u smjeru kao numere „Motaj kablovo“ i „Đe će ko“, samo nije toliko agresivna. Kada najava pjesme i spota bude objavljena, mislim da će se puno ljudi iznenaditi jer se ne očekuje baš saradnja između nas. Ali kad je čuju, oduševit će se i mislim da će to biti malo iznenađenje - kaže Frenkie. 9

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.