share whatsapp twitter facebook
×

PAZI, SNIMA SE... Ekipa „Dnevnog avaza“ na stvaranju spota kod popularnih repera

Sajsi: Frenkie je muška ja, a ja sam ženska on Pjesma se zove „Svi“, a premijera i promocija očekuju se sredinom mjeseca

Reflektori, kamere, mikrofoni, razne tehnike, ljudi... To je ekipu „Dnevnog avaza“ dočekalo na setu snimanja spota za pjesmu „Svi“ jednog od popularnih repera Adnana Hamidovića, alijas Frenkie, i beogradske reperice Ivane Rašić, alijas Sajsi MC, koja će 14. septembra imati nastup u Sarajevu na „Pitchwise festivalu“.

Proveli smo nekoliko sati družeći se s kompletnom ekipom, a u studiju na sarajevskoj Skenderiji definitivno nije nedostajalo profesionalnosti, smijeha, dobrog raspoloženja, ali ni hrane i pića. Premijera i promocija očekuju se sredinom mjeseca.

Ugodno vrijeme

Uz šale i ugodno provedeno vrijeme, razgovarali smo sa skoro svim akterima spota, uključujući pjevače, ali i glumicu Inu Čano, koja se pojavljuje u glavnoj ulozi, te s Nikolu Blagojevića iz studija „Spektroom“, koji potpisuje produkciju.

Tekst pjesme pisali su Frenkie i Sajsi zajedno, a njena sestra Tijana Rašić, koja će otpjevati dio numere, također je jedna od aktera u spotu.

- Sajsi i ja se znamo vrlo dugo i prije nekoliko godina imali smo ideju da napravimo zajedničku stvar za moj album. Htjeli smo da to bude nešto drugačije, parodija na dens muziku 90-tih. Međutim, nismo bili zadovoljni kako je to sve ispalo, pa smo se dogovorili da nećemo objavljivati i da sačekamo neku novu, bolju ideju i priliku. Nedavno su bili eventi „Red bull raplike“, a Sajsi je u Srbiji bila u žiriju, dok je u BiH bila u ulozi voditeljice. Viđali smo se često, pa smo rekli „Šta je bilo s našom pjesmom? Hajmo nešto napraviti“ - kaže Frenkie.

Bolja ideja i prilika im se očigledno pružila, i to uz pomoć Mirze Rahmanovića Indiga, koji je, kako su nam rekli, napravio nekoliko „beatova“. A jedan od njih se Frenkieju posebno svidio.

- Čuo sam upravo Sajsi uz taj instrumental. Proslijedio sam joj i odmah je pristala. Shvatili smo da je pjesma vrlo kvalitetna i da zaslužuje videospot. Vodili smo se onim da, kad već radimo, odradimo do kraja sve. I eto, tu smo na setu. Sve je išlo prirodno, samo smo čekali pravi trenutak - ističe reper.

Prema onome što smo vidjeli, spot će biti veoma zanimljiv za pjesmu koju opisuju kao klupsku. Osim Sajsi, koju je itekako lijepo i vidjeti, a ne samo čuti, dodatnu dozu seksepila unose i Čano, kao i Tijana.

S obzirom na to da je Frenkie Tuzlak, a Sajsi Beograđanka, naravno da smo pitali i kako su se odlučiti pjesmu vizuelno upotpuniti u Sarajevu.

- Ekipa „Spectrooma“ je ključna karika zbog koje smo u Sarajevu odlučili snimati spot. Kada sam im poslao pjesmu, odmah su se javili s idejom za spot, koja mi se mnogo svidjela - ističe Frenkie.

S druge strane, Sajsi je oduševljena Sarajevom i sve to doživljava na svoj način.

- Čast mi je biti u Sarajevu. Bila sam mnogo puta na nastupu i turistički. Ali ovo je drugačije. Nikada ranije nisam u drugom gradu snimila spot. Uzbuđena sam, ali malo mi je i trema zato što ne poznajem ekipu, ali za sada svi su super - kaže Beograđanka.

Iako se trudimo da ne otkrijemo detalje spota, jedan je neizostavan. Frenkie u odijelu. Teško zamisliti, ali smo se uvjerili u to. Sajsi se, s druge strane, presvlačila nekoliko puta, a svaka kombinacija bila je bolja od prethodne.

- Imamo zanimljive outfite, ja u odijelu s kravatom. I tu sam se iznenadio kako mi lijepo stoji. Izgledam skroz drugačije i ozbiljnije - kaže Frenkie.

Fenomenalan spoj

U jednom su saglasni, a to je da publika ne očekuje spoj njih dvoje.

- Nisam htjela ni da širim ovu priču. Samo moja najuža ekipa zna, jer, ako u nečemu uživam, to je u izazivanju reakcija. Definitivno mislim da će se publici svidjeti. Frenkie i ja smo otprilike i isto godište. Mislim da je fenomenalan spoj. Nekako mi se čini da smo dosta slični. Ustvari da je on kao ženska ja, a ja kao muški on - kazala je Sajsi.

Naš razgovor često je prekidan glasnom muzikom, ali i tehničarima na setu koji ljubazno traže da se pomjerimo. A mi ih poslušamo.

Ekipa koja radi na spotu za repere ima samo riječi hvale.

- Oboje su vrlo susretljivi, nisu imali posebnih zahtjeva. Skoro sve što smo predložili, oni su prihvatili - kazao nam je producent Blagojević.

Ostavili smo ih na miru da završe započeto, ljubazno se pozdravljajući sa svima. A završili su tri sata nakon ponoći.

Nije mi strano

Ina Čano nam je rekla da joj je velika čast biti u glavnoj ulozi u spotu za pjesmu „Svi“.

- Frenkie je veliko ime ovdje, i sama ga slušam, cijenim i volim. Tako da mi je zadovoljstvo sarađivati s njima. Snimala sam i ranije spotove, a bavim se i modelingom, tako da mi nije ovo strano. Svoj na svome. Sasvim slučajno smo počeli sarađivati. Opušteni su, a to prenose i na druge. Ne osjećamo se kao da smo pod pritiskom - kaže Ina.

Bez tematike i dublje poruke  

- „Svi“ je klupska pjesma, nema specijalnu tematiku niti neku dublju poruku. Jednostavno je za izlazak, slušat će je i kod kuće, i u autu, i klubu. Ide u smjeru kao numere „Motaj kablovo“ i „Đe će ko“, samo nije toliko agresivna. Kada najava pjesme i spota bude objavljena, mislim da će se puno ljudi iznenaditi jer se ne očekuje baš saradnja između nas. Ali kad je čuju, oduševit će se i mislim da će to biti malo iznenađenje - kaže Frenkie. 9