MUZIKA

Koncert "Crvene jabuke" povodom Dana oslobođenja Grada Tuzle

A. Bajrić

Piše: L.I.O.

3.10.2018

U povodu 2.oktobra Dana oslobođenja Grada Tuzle sinoć je na Trgu Slobode održan koncert rok grupe "Crvena jabuka" i tuzlanskog pjevača Muhameda Nalića.

Prepoznatljivim pjesmama koje traju koliko i sam bend, privukli su pažnju posjetilaca različitih generacija, pa se među publikom moglo vidjeti puno mladih ljudi, ali i onih u srednjim godinama.

Dražen Žerić Žera frontmen grupe izlaskom na scenu dobio je velike ovacije tuzlanske publike koja je jednoglasno s njim pjevala pjesme. Žera je koncert započeo pjesmom„Sa tvojih usana i podsjetio publiku na davnu 1986 godinu i same početke „Crvene jabuke“. Nastavili su sa velikim hitovima iz tog vremena „Bježi kišo s prozora“ i „Dirlija“..

 Žera se također prisjetio i slavnog košarkaša Mirze Delibašića koji je rođen i živio u Tuzli, ali i Kemala Montena s kojim je snimio hit „Nekako s proljeća“. Odlično raspoloženi članovi grupe „Crvena jabuka“održali su sjajan koncert pred samo nekoliko stotina Tuzlaka.

Poznatim hitovima kao što su „Ima nešto od srca do srca“, „ Stižu me sjećanja“, „Zovu nas ulice“, samo su neke od pjesama koje su oduševile Tuzlake.

Iza grupe“ Crvena jabuka“ je više od tri decenije uspješnog postojanja na samom vrhu muzičke scene regiona, milionski tiraži, i hiljade uspješno odsviranih koncerata kakav je bio i ovaj u Tuzli, ali šteta što je ovako sjajan koncert održan pred malobrojnom publikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.