MUZIKA Zanimljiv koncertni program

Jazz Fest Sarajevo dolazi i u Mostar

U OKC-u "Abrašević" 19. oktobra nastupit će francuski bend „AutorYno“

E.S.
03.10.2018 22:13

„AutorYno“: Nedavno objavili treći album

Prošle godine Jazz Fest Sarajevo prvi put je posjetio Banju Luku organizirajući koncert međunarodnog ansambla Dejana Terzića "Axiom", koji je nekoliko dana ranije zatvorio 21. međunarodni muzički festival u Sarajevu. 

Ove godine Jazz Fest će posjetiti nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini i organizirati različite koncertne programe kako bi festivalskoj publici, koja je prethodne dvije decenije redovno posjećivala Festival, uzvratio posjetu. Prvi grad koji će Jazz Fest posjetiti je Mostar, gdje će 19. oktobra u Omladinskom kulturnom centru (OKC) "Abrašević" nastupiti francuski bend "AutorYno".

Nakon Mostara, "AutorYno" nastupa i u Sarajevskom ratnom teatru 20. oktobra, a svojevrsnu pretpremijeru imat će na klupskom koncertu u "Jazzbini" u Sarajevu 18. oktobra.

"AutorYno" je energični trio koji se smatra jednim od najžešćih bendova pariske rok scene. Nedavno je objavio svoj treći album "Flauros", koji će predstaviti na koncertima u Mostaru i Sarajevu, a čini ga repertoar iz knjige "Book of Angels" u rok kontekstu.

Koncerti benda "AutorYno" organiziraju se u okviru 22. Jazz Festa Sarajevo koji ove godine predstavlja novi festivalski koncept sa koncertima u periodu od septembra do novembra, dok će glavni festivalski program biti organiziran od 1. do 4. novembra.

NA VRH