MANIFESTACIJE Programom „Dosterrados“

Jedanaest bh. muzičara na zatvaranju Jazz Festa

Program nazvan „Dosterrados

L. S. R.
04.10.2018 21:38

Aksoj i Milušić: Učesnici programa

Nastavljajući tradiciju festivalskog programa „Next Generation“, koji je u okviru Jazz Festa Sarajevo dugi niz godina predstavljao bosanskohercegovačke umjetnike i njihove aktuelne projekte, ovogodišnje, 22. izdanje, predstavit će specijalni program „Dosterrados“ sa različitim bosanskohercegovačkim muzičarima.

Ukupno 11 muzičara iz Bosne i Hercegovine, uz goste iz Srbije i Izraela, održat će nastup kojim će u nedjelju, 4. novembra, zatvoriti ovogodišnje izdanje Festivala u Festivalskom centru u Domu policije.

Program nazvan „Dosterrados“, u prijevodu sa ladina znači dvozemljaš, termin je koji je za ovaj specijalni program Festivala skovao sarajevski rabin Eliezer Papo, a svi muzičari izvodit će repertoar sefardskih pjesama, uz premijerni susret flamenka i sufi tradicije na sceni Jazz Festa.

Koncert će otvoriti duet gitariste Mirze Redžepagića i basiste Daniela Morea, a bit će nastavljen nastupom „Barimatanga“ – vokalistici Jeleni Milušić i multiinstrumentalisti Atili Aksoju na sceni će se pridružiti basista Edvin Hadžić.

U okviru ovog dvosatnog koncerta nastupit će i La Korona, vokalni ansambl koji čine Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović i Darja Softić-Kadenić, dok će ovaj posebni program Festivala biti zaključen trijem u kojem će Mirza Redžepagić i Daniel More nastupiti uz vokalistu i svirača neja Almedina Varošanina.

Još pet bosanskohercegovačkih muzičara će sudjelovati na koncertu za djecu koji će za najmlađe posjetioce Festivala biti održan u nedjelju, 4. novembra, u 12 sati kao i u klupskom festivalskom programu „Heineken Late Nite Stage“.

NA VRH