PROJEKTI

Završen miks i master novog albuma Sinan Alimanović International Band

Album je snimljen u junu 2018. godine, u "Trading 8s Studiju"

Chris Drucker

Piše: N. Aj.

12.10.2018

Miks i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda završeni su u proteklim sedmicama u Njujorku, svjetskoj prijestonici džez muzike. Album je snimljen u junu 2018. godine, u "Trading 8s Studiju", uz pomoć dvostrukog dobitnika Gremi nagrade, inženjera zvuka Krisa Sulita (Chris). 

Miks i master albuma su radili Harvi S (Harvie S), kontrabasist, kompozitor, profesor, producent, muzičar koji i danas formira tokove džez stvaralaštva, a koji je svojevremeno uvršten u porodično stablo džez muzike kao jedan od najznačajnijih kontrabasista savremene džez scene i David Kovalski (Kowalski), inženjer zvuka koji je dobitnik prestižne nagrade Gremi, te je, također nominiran i za Emi nagradu.

- Velika mi je čast da su džez muzičari koji kreiraju savremene tokove ove vrste umjetničke muzike, prepoznali moj dugogodišnji rad, podržali me u realizaciji ovog albuma i postali moja nova porodica. Umjetnici, kao što su Viktor Luis (Victor Lewis) i Harvi S su oni koji su me godinama inspirirali kroz moj život u umjetnosti, baš oni od kojih sam godinama učio. Danas oni čine Sinan Alimanović International Band i nije mala stvar da su u ovoj džez priči uključene tri nagrade Gremi. Smatram da ovaj album prevazilazi lični značaj i da su ovo važne i nove činjenice za bh. umjetničku scenu - kazao je Sinan Alimanović.

 

Na novom albumu, koji je sačinjen prvenstveno iz autorskih kompozicija, učestovali su Sinan Alimanović, Harvi S, Viktor Luis, Džed Levi (Jed Levy), Adam Klem (Klemm) te Lejla Alimanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.