MUZIKA

Ilma Karahmet: Treba mi još jedno muzičko takmičenje

U Hrvatskoj nisam nešto aktuelna, a htjela sam da se pokažem

Karahmet: Takmičenje ovog tipa je nešto što mi je opet potrebno. Instagram

Piše: E. BAKIĆ

17.10.2018

Ilma Karahmet (18) takmičila se u rijalitiju „X Factor Adria“ prije pet godina, kada je ispala u polufinalnoj emisiji. Od tada je snimila tri pjesme, a u muzičkim šouima nije učestvovala do ove godine.

 Žiri u suzama

U subotu se pojavila u hrvatskim „Zvijezdama“, gdje je oduševila žiri u sastavu Tonči Huljić, Nina Badrić, Petar Grašo, Žak Houdek (Jacques) i Andrea Andrasi (Andrassy), kao i brojnu publiku.

Naš poziv Ilmu je zatekao dok je završavala fakultetske obaveze, a otkrila nam je zašto se ponovo prijavila na muzičko takmičenje te kakva su joj očekivanja.

- Nisam očekivala tako dobre reakcije od žirija i bila sam zaista oduševljena jer prvi put se pojavljujem na takvom takmičenju u Hrvatskoj. Najvažnije je da sam se pokazala u dobrom svjetlu, a kako će dalje biti, to ćemo vidjeti – govori Karahmet.

Žiri je u trenutku kada je Ilma izvela sevdalinku ostao bez teksta, a Nina i Andrea su zaplakale. 

- Znam da Amira Medunjanin u Hrvatskoj super kotira sa sevdalinkama i oni su na neki način mene gledali kroz Amiru i njen rad. Mislili su da se intenzivno bavim sevdalinkom, ne znajući da se dobro snalazim u narodnoj, pop i drugim muzičkim žanrovima.  Ipak, sevdalinka je nešto što nosim u srcu i duši i nešto od čega sam krenula – pojašnjava Karahmet. 

Tri pjesme

Na naše pitanje zašto opet muzičko takmičenje, pjevačica iz Kiseljaka je odgovorila:

- Bila sam dijete kada sam učestvovala u takmičenju "X-Factor Adria". Nakon tog regionalnog takmičenja izdala sam tri pjesme, i jako teško radila na svojoj karijeri.  Onda sam shvatila da je takmičenje ovog tipa nešto što mi je opet potrebno. U Hrvatskoj nisam nešto aktuelna, a htjela sam da se pokažem pred ljudima koji su kompetentni da me ocjenjuju i kažu svoje mišljene. Ustvari nakon dječijeg iskustva u rijalitiju „X Factor Adria“ odlučila sam ponovo stati na noge – kaže pjevačica.


 Podrška supruga Sedina

Ilma Karahmet se prije nekoliko mjeseci udala za Bugojanca Sedina Lukača, koji joj je najveća podrška.

- Sama sam odlučila da se prijavim, a dobila sam podršku supruga, porodice i prijatelja. Mnogo mi znači što je on uz mene i što pomno prati svaki moj korak – iskrena je Karahmet.







Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.