MUZIKA

"Camino Verde" objavio spot za pjesmu "Ružica"

Gost na snimanju bio je i Alen Islamović, koji je otpjevao jednu dionicu u pjesmi

Emina ŠEHALIĆ

17.10.2018

Pjesma „Ružica“ bihaćke grupe "Camino Verde" ugledala je svjetlo dana. Lider grupe Ado Iftić napisao je muziku i tekst za ovu numeru prije dvije godine, a ona je ujedno i najavni singl novog albuma grupe "Šareno". Gost na snimanju bio je i Alen Islamović, koji je otpjevao jednu dionicu u pjesmi. 

- Pjesma i spot „Ružica“ govore o tome da, kada je ljubav u pitanju, žena uvijek pobjeđuje. Snaga žene utjelovljena je i u našoj gošći u videu, prvakinji bodybildinga Sanji Pleši. U spotu, koji je sniman u jednoj bihaćkoj školi, smo se igrali raznom garderobom, a jako interesantne cipele koje smo nosili su stigle direktno iz Minhena, od našeg prijatelja Mirzada Pervanića Migosa. Koristili smo i moj stari Fender, kojeg je davno naslikao bosanskohercegovački umjetnik Nusret Hošić. Dobro smo se zabavili na snimanju, a vjerujem da će tu pozitivnu energiju publika prepoznati gledajući i slušajući našu "Ružicu"- kaže Ado Iftić.

Podsjetimo, novi album grupe sa dugogodišnjim bogatim muzičkim iskustvom "Šareno" sadržavat će 15 pjesama, a sam naziv ovog ostvarenja je simboličan zbog različitih muzičkih žanrova koje je „Camino Verde“ koristio u pjesmama.

Novi spot „Ružica“ grupe „Camino Verde“ možete pogledati u nastavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.