NOVITETI

"Crvena jabuka" predstavlja pjesmu "Berlin": Numera napisana pod utiskom rušenja Berlinskog zida

Mirko Šenkovski Džeronimo je većinski autor pjesama

Detalj sa snimanja spota

Piše: N. Aj.

22.10.2018

Popularna grupa „Crvena jabuka“ trenutno se nalazi na turneji u Australiji s legendom narodne muzike Halidom Bešlićem. Ipak, prije toga dosta vremena su provodili u studiju snimajući novi album, 16. po redu, radnog naziva „Nokturno“ u izdanju „Croatia Recordsa“.

Fanovi željno iščekuju decembar, za kada je najavljeno objavljivanje albuma, a danas će numera „Berlin“ biti predstavljena na radiostanicama, dok će spot biti prikazan za desetak dana.

- “Berlin” sam dobio među prvim pjesmama kada smo počeli rad na novom albumu. Odmah mi je bila interesantna, jer je potpuno drugačija pjesma od onoga što se danas svira na našim prostorima. Ima nekog šarma osamdesetih, a opet je moderna – kaže frontmen “Crvene jabuke” Dražen Žerić Žera.

Hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo je većinski autor pjesama na „Nokturnu“, a također pojavljuje se i u spotu „Berlina“.

- “Berlin” je pjesma koju sam napisao davno pod utiskom rušenja Berlinskog zida. Ništa negativno, naravno. U pitanju je jedna ljubavna priča. Velika mi je čast što su me Žera i producenti spota pozvali da budem učesnik vizuelizacije pjesme čiji sam autor. U spotu igram džez gitaristu koji nastupa u jednom pariskom lokalu – kazao je Geronimo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.