MUZIKA

Branislav Radojković: U Sarajevu ćemo se osjećati kao kod kuće

Radojković je basista u dva beogradska benda "Fish in Oil" i "Naked"

Radojković: “Fish in Oil” otvara 22. Jazz Fest Sarajevo

Piše: N. Aj.

1.11.2018

Beogradski bend “Fish in Oil” nastupio je prošlog petka na otvorenju beogradskog Jazz festivala, a ovog četvrtka otvorit će 22. Jazz Fest Sarajevo i regionalni program “Late Nite Stage” u “Jazzbini”. U okviru ovog programa, narednog dana nastupit će još jedan bend iz Beograda “Naked”, dok je za 3. novembar planiran sarajevsko-beogradski samit i zajednički nastup sarajevskih i beogradskih muzičara. 

- Iza nas je nezaboravno iskustvo. Proveli smo tri nestvarna dana u društvu jednog od najvećih gitarista i muzičara današnjice Marka Ribota. U toku koncerta činilo nam se kao da je Mark dio benda već odavno i kao da se poznajemo i vjerujemo jedni drugima – govori Branislav Radojković, basista u oba benda.

“Fish in Oil” nedavno je objavio i novi album “Sve će biti u najboljem redu”, a na pitanje ima li mjesta optimizmu, Radojković kaže:

- Uloga muzičara i umjetnika je da reagira na okruženje i da svoj unutrašnji svijet dijeli sa publikom. U ovom trenutku, kad osjećamo tjeskobu i kad se ne vidi baš svijetla budućnost, naša poruka je jasna. Pobijediti je moguće jedino ako čvrsto vjeruješ u pobjedu.

Ističe da će oba benda prvi put svirati pred sarajevskom publikom.

- Veoma se radujemo da će se to ipak desiti, i to na velikom Jazz Festu Sarajevo. U društvu muzičara s njujorške scene i u dragom komšiluku osjećat ćemo se kao kod kuće. To je već dobar preduvjet da na koncertima damo sve od sebe – ističe Radojković.

Danas se u podne u Domu policije otvara festivalski box office, u kojem će se prodavati ulaznice za sve festivalske programe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.