RAZGOVOR

Pjevač Haris Džinović sasvim iskreno za "Avaz": Pa šta? Tersam, i to je tako

To je nekad tako zbog umora, ali opet kad čovjek shvati da je u snazi...

Džinović: Nemam nekih posebnih maštanja za 2019.. Arhiva

Piše: E. BAKIĆ

27.12.2018

Haris Džinović (67) preksinoć je u beogradskom „Sava centru“ održao sjajan koncert. On već tradicionalno krajem svake godine nastupa u ovoj dvorani, a publiku u srbijanskoj prijestonici će zabavljati i u najluđoj noći.

Tokom prošlog vikenda ovaj Sarajlija s beogradskom adresom boravio je na Vlašiću, gdje je pjevao u okviru zimskog festivala „Šankanje“.

U razgovoru za „Dnevni avaz“ govorio je o nastupima, godini na isteku, ali i nadolazećoj 2019. Džinović nam je priznao da mu je sarajevska publika posebna te da, iako ima neispunjenih želja, ne razmišlja mnogo o njima.

Milion anegdota

- Koncert u Beogradu je bio fantastičan, publika je skoro svaku pjesmu uglas sa mnom pjevala. Možda se u nekom trenutku osjetilo da stoji jabučica u grlu, ali dobar glas sve to pobijedi – kazao je Džinović.

Svako mjesto, ali i ljudi imaju neku svoju toplinu i poseban žar, a, ističe pjevač, rijetki su oni koji se mogu porediti sa Sarajlijama.

- Vole me i šire. Ali ja kao rođeni, autohtoni Sarajlija nemam šta mnogo govoriti o tome šta mislim o publici u bh. prijestonici, mnogo puta sam već rekao. Moje Sarajlije su svakako posebna i specifična priča. Teško je komentirati ljude u sredini iz koje potječete, to bi možda neko sa strane bolje uradio – naglašava Džinović.

Dodaje da su i anegdote koje su se desile tokom muzičke karijere uglavnom vezane za Sarajevo i ljude koji žive u njemu.

- Imam milion anegdota i mali je broj onih koje se nisu desile u bh. prijestonici – iskren je pjevač.

Dobra godina

Godina na isteku za Džinovića je bila, kako kaže, sjajna.

- Nemam nekih posebnih maštanja za nadolazeću godinu, osim toga da bude dobra kao što je bila i protekla. Čovjek uvijek ima nekih skrivenih, neostvarenih želja, pa je tako i kod mene. Inače sam zadovoljan svojim životom, pa tražiti nešto preko toga baš i nema smisla – zaključio je Sarajlija.

S obzirom na to da su rijetki trenuci kada je raspoložen za priču i saradnju s novinarima, prati ga glas velikog tersa.

- Svi okolo pričaju Haris je ters. Pa šta? Tersam, i to je tako. To je nekad tako zbog umora, ali opet kad čovjek shvati da je u snazi da nastupa, putuje i druži se s ljudima, to znači da je sposoban da pobijedi umor – poručuje Džinović na kraju razgovora.  

Ništa nema ljepše od svježeg i čistog zraka

- Naravno da sam sretan zbog nastupa na Vlašiću i vrlo rado sam prihvatio poziv. Ranije sam boravio na ovoj planini, tako da ove godine nije bilo prvi put. Inače, volim boraviti na planini u zimskom periodu, jer ništa nema ljepše od svježeg i čistog zraka – govori Džinović.

Veliki koncert u Sarajevu

- Sljedeće godine, ako Bog da, desit će moj veliki moj koncert u Sarajevu, najvjerovatnije da će to biti Zetra, iako je i Skenderija u opticaju. Jako se radujem susretu s bh. publikom, a nadam se i oni sa mnom, pa ćemo vidjeti – kaže Džinović.





Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.