MUZIKA

Počinje glasanje za MAC: Više od 250 nominacija u 13 kategorija

"Music Awards Ceremony" spektakl će se 29. januara dogoditi u Štark areni

Svečana dodjela nagrada trajat će oko četiri sata

Avaz.ba

20.1.2019

Više od 200 radiostanica iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore učestvovalo je u nominiranju numera za dodjelu MAC priznanja. 

Rukovodeći se svojim parametrima slušanosti i popularnosti numera i izvođača, radiostanice su nominirale pjesme i autore čija su djela najomiljenija i najpopularnija među slušaocima. 

Lista s više od 250 nominacija raspoređenih u 13 kategorija naći će se 29. decembra uvečer na stranici www.musicawardsceremony.com. Publika iz cijelog regiona imat će priliku da online glasa za svoje favorite i tako svojim omiljenim izvođačima poveća šanse da pobijede i uđu u historiju kao prvi dobitnici MAC priznanja.

- Puno smo razmišljali o temi samog glasanja. Prioritetni cilj nam je da ova manifestacija posjeduje najviši stepen kredibiliteta, što, kada je u pitanju muzika, predstavlja ne samo korektnost već i profesionalnu objektivnost. Primjera radi, smatra se da je SMS ili online glasanje objektivno, a s druge strane sva istraživanja su pokazala da se mlađe generacije značajno prije odluče da pošalju glas omiljenom izvođaču nego srednje i starije generacije, iako svi podjednako imaju svoje favorite - rekao je Milenko Škarić, vlasnik Skymusica, kompanije koja organizira i producira MAC.

- Mi smo se potrudili da uzmemo u obzir sve relevantne parametre: radiostanice kao najobjektivniji parametar slušanosti pjesama, online besplatno glasanje i stručni žiri. Ne samo da će svi oni utjecati na krajnji ishod dodjele priznanja već će postojati i posebne kategorije priznanja u skladu s glasovima publike i slušalaca radiostanica - dodaje Škarić.

"Music Awards Ceremony" spektakl koji će se 29. januara dogoditi u Štark areni bit će najveći i najglamurozniji koji je region ikada imao prilike da vidi. Bit će dodijeljeno više od 30 muzičkih priznanja, a više od 200 VIP ličnosti prošetat će crvenim tepihom.

Svečana dodjela nagrada trajat će oko četiri sata, a ceremoniju će uživo prenositi najgledanije televizije s nacionalnom frekvencijom iz regiona. Gledaoci iz Srbije i Crne Gore moći će pratiti manifestaciju na programu TV PRVA, a glavni medijski partner MAC-a je Radio S.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.