KRALJICA SEVDAHA

Veličanstveni koncert Amire Medunjanin iz pulske Arene objavljen na Blu-rayu i dvostrukom CD-u

Koncert predstavlja svojevrsni vrhunac dosadašnje Amirine karijere

Snimak koncerta pod otvorenim nebom sada je dostupan i na Blue Ray-u

Avaz.ba

15.4.2019

Svaki koncert Amire Medunjanin neprocjenjivo je iskustvo, a onaj održan u predivnom ambijentu pulske Arene u avgustu 2018. godine posebno se istakao – kraljica sevdaha nastupila je pod zvjezdanim nebom i publiku povela na čarobno putovanje.

Objavom albuma "Ascending" u izdanju "Croatia Recordsa" i snimljenog u pratnji izvrsnog sastava iz Norveške – "TrondheimSolistene", Amira je obilježila 15 godina karijere, odnosno posvećenosti tradicionalnoj muzici i njenoj interpretaciji.

Koncert u pulskoj Areni predstavlja svojevrsni vrhunac dosadašnje Amirine karijere – 20 pjesama na Blu-rayu i dvostrukom CD-u retrospektiva su njezinog opusa.

"Što te nema" prvi je objavljeni live singl koji svjedoči Amirinu vokalnu raskoš, uz ostale pjesme izvedene tu večer i u kojima sada možete uživati gledajući i slušajući ovo izdanje "Emina", "Tiho noći, moje zlata spava", "Oj, ti momče Ohrigjanče", "Moj dilbere", "Ajde, Jano, kolo da igramo", "Gdje si dušo, gdje si rano", "U đul bašti" i druge.

Na koncertu u Areni Amirin ansambl činili su vrhunski muzičari, ujedno i njezini stalni saradnici Ante Gelo i Boško Jović na gitarama, Bojan Zulfikarpašić na klaviru i Zvonimir Šestak na kontrabasu, naravno u pratnji solista iz Trondheima. Osim njih, kao gosti pojavili su se Ismail Lumanovski na klarinetu i Nikola Stajić na gitari.

Muzičku produkciju ovog live albuma potpisuju Ante Gelo, koji je, uz Bojana Zulfikarpašića, napisao i većinu aranžmana, i Goran Martinac iz "Croatia Records" studija, ujedno zaslužan i za miks i mastering. Fotografije su djelo Danila Memedovića, dok likovno oblikovanje potpisuje Tarik Zahirović.

Izdanje "Amira Medunjanin – Live at Arena" (Blu-ray i dvostruki CD) moguće je kupiti na svim prodajnim mjestima "Croatia Recordsa" i bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.