LEGENDE

Tek su mu 72: Legendarni muzičar proslavio rođendan u svom stilu

Avaz.ba

22.4.2019

Rock legenda, neslomljivi Igi Pop (Iggy) sa svojim je bendom "The Stooges" počeo svirati još krajem 60-ih, a danas je na pozornici u boljoj formi od mnogih dvostruko mlađih kolega.

Na Uskrs je proslavio i 72. rođendan, a učinio je to u atmosferi koja mu najviše odgovara, na vlastitom koncertu u Melburnu. Tamo je ponovno pjevao iz petnih žila, skakao, spuštao se u publiku, a sve naravno bez majice. Teško je uopće sjetiti kad je bio odjeven na nastupima, a njegov goli torzo jedna je od prvih i najprepoznatljivijih asocijacija na rock'n'roll posljednjih 50 godina.

Iako iza sebe ima dugovječnu karijeru, nije tajna kako je Igi velik dio života muku mučio s ovisnošću, o kojoj je u više navrata otvoreno govorio.

- Propustio sam jako puno stvari u životu jer sam bio konstantno drogiran i to je nešto zbog čega sam kasnije požalio. Ne žalim zbog nečeg lošeg što sam u takvom stanju napravio, samo zbog stvari koje zbog ovisnosti nisam napravio. Volio bih da sam bio prisebniji i da sam mogao pružiti više svom ocu kad je bio star i na odlasku - bio je iskren pjevač u intervjuu za "Daily Mail" prije dvije godine, a danas, kako tvrdi, voli tek popiti koju čašicu vina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.