UKC TUZLA

Pjevač i gitarista bihaćke grupe "The Babe Barbarella” do petka na kućnom liječenju

Arslan Handukić zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći koju su članovi ove grupe doživjeli 12. maja, a u kojoj je poginuo granični policajac

Bihaćka grupa"The Babe Barbarella”

Piše: B. C.

12.6.2019


Pjevač i gitarista bihaćke grupe "The Babe Barbarella" Arslan Handukić, nakon što se 29. maja probudio iz kome, uskoro bi mogao biti otpušten iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, potvrđeno nam je iz ove medicinske institucije.

Handukić je bio teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koju su članovi ove grupe doživjeli na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka, u mjestu Stragarić. U toj nesreći smrtno je stradao granični policajac.

Povrijeđeni Handukć je, nakon zbrinjavanja u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje se uspješno oporavlja.

- Pacijent je bio na intenzivnoj njezi, ali je prebačen na Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Oporavlja se dobro i do kraja ove sedmice bit će pušten na kućno liječenje - rečeno je za „Avaz“ iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

Teška nesreća desila se 12. maja, kad su se momci bihaćkog benda "The Babe Barbarella" vraćali s nastupa u Banjoj Luci. Oni su se svojim vozilom VW Tuaran sudarili s Audijem 100, u kojem su bili granični policajci, koji su tog jutra krenuli preuzeti smjenu na graničnom prijelazu u Bosanskom Novom. U ovoj stravičnoj nesreći poginuo je granični policajac Jasmin Gerzić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.