POTHVATI

Željko Joksimović postaje vlasnik medijskog carstva

Beogradski mediji su objavili da Joksimović pokreće tri televizijska kanala

Jovana i Željko Joksimović: Žive u raskošnoj vili, gdje je i njegov muzički studio. Agencije

S.K.

26.7.2019

Željko Joksimović nije više samo pjevač i kompozitor.

On je u vrhu regionalnih zvijezda, Srbiju je predstavljao na Evroviziji, ali ljubav prema muzici tjera ga da ide i dalje.

S muzikom je od malih nogu, harmoniku je svirao već s tri. Danas, ma kako zvučalo nevjerovatno, svira 14 instrumenata, pjeva, piše, aranžira.

Svi hitovi nastaju u njegovom studiju, koji se nalazi u raskošnoj vili u Beogradu u kojoj živi sa suprugom Jovanom i njihovo troje djece. Vila se nalazi u elitnom naselju Senjak, a prema pisanju srbijanskih medija, vrijedi 2,5 miliona eura.

Počeo je prošle godine raditi i na dva filma. Jedan film će biti o životu legendarnog Tome Zdravkovića.

- S Draganom Bjelogrlićem radit ću na filmu o legendi narodne muzike. Producirat ću taj film i s Bjelogrlićem se potruditi da na pravi način dočaramo Tominu biografiju - rekao je Joksimović.

No, tu nije kraj s poslovnim izazovima. Beogradski mediji su objavili da Joksimović pokreće tri televizijska kanala. Regulaciono tijelo za elektronske medije u Srbiji izdalo mu je dozvolu za kablovske kanale K1 Studio, Stajl Fajl i TV DR, a sve tri u vlasništvu su njegove kompanije ''Minakord media''. 

Navodi se kako će K1 biti muzička televizija, TV DR će se baviti zdravstvom, a Stajl Fajl će promijeniti naziv i emitirati dječiji program. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.