MUZIKA

Neodoljive melodije i ritmovi stižu na 23. Jazz Fest u Sarajevo

Festival se održava od 7. do 10. novembra

Ulaznice za koncerte su u prodaji. Promo

Avaz.ba

20.10.2019

S Bliskog istoka na 23. Jazz Fest Sarajevo 9. novembra stiže "Quarter to Africa", šestočlani bend, čija muzika predstavlja uzbudljiv spoj tradicionalnih arapskih makama i afričkih ritmova pa se za muziku ovog ansambla često kaže da predstavlja zagrljaj Bliskog istoka i Afrike. 

Ovaj, na muzičkoj sceni relativno mlad ansambl započeo je 2014. godine kao duo da bi uskoro izrastao u ansambl iskusnih muzičara, koji nastupaju na velikim i važnim festivalima i koncertnim dvoranama.

U Sarajevo dolaze nakon iznimno uspješnog koncerta koji su imali na festivalu u Sigetu kako bi predstavili vlastitu muziku, nastalu pod utjecajem tradicije i naslijeđa iz Maroka, Jemena, Perzije i Iraka, koju sami opisuju pojmom "afrab" ili "afro-arab".

Neodoljive melodije i ritmovi bit će odlična završnica glavnog programa ovogodišnjeg, 23. Jazz Festa koji će od 7. do 10. novembra predstaviti atraktivan programa, koji donosi izbor aktuelnih zbivanja na međunarodnoj muzičkoj sceni. Ulaznice za koncerte u prodaji su u prostorijama Jazz Festa te u sistemu Kupikartu.ba - online i na prodajnim mjestima širom zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.