VELA LUKA

Dvije godine bez Morskog vuka: Godišnjica smrti Olivera Dragojevića bit će obilježena velikim koncertom

Nastupaju Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini

Oliver Dragojević. Arhiv

A. M. / Avaz.ba

29.7.2020

Prošle su tačno dvije godine otkako nas je napustio legendarni splitski muzičar Oliver Dragojević.

I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci će se održati manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je svima ostavio.

- Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio. Bez obzira na to što mi, familija, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče - poručili su iz porodice Dragojević.

Cijela posljednja sedmica u julu bit će posvećena Oliveru Dragojeviću, a manifestacija nosi naziv "Trag u beskraju", baš poput traga koji nam je Oliver ostavio. Manifestacija je otvorena 27. jula izložbom "Oliver u Luci/Luka u Oliveru", a vrhunac doživljava velikim koncertom na kojem će danas nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge muzičare, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele. 

- Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u Magdaleni ili Galebu - izjavio je Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i saradnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.