EKATARINA VELIKA

Bila je legenda jugoslavenskog rocka, a umrla kao beskućnica

Proslavila se, dakako, u bendu EKV, uz Milana Mladenovića. Upoznali su se poslije njegovog koncerta, on ju je odmah pozvao u bend

Margita Stefanović. Screenshot

Piše: Avaz.ba

19.9.2020

Klavijaturistica grupe Ekaterina Velika, Margita Stefanović Magi, bila je jedno od najpopularnijih lica ex-yu glazbe, a baš poput Mladena Mladenovića, kojeg je također zadesila tragična sudbina, publika ju je obožavala.


Glazbom se počela baviti još kao djevojčica, a odrasla je u umjetničkoj obitelji. Proslavila se, dakako, u bendu EKV, a nakon što je upoznala Mladenovića poslije njegovog koncerta, on ju je odmah pozvao u bend, oduševljen njezinim talentom.

Zajedno su stvarali sve do njegove smrti 1995. Za vrijeme cijele karijere borila se s ovisnošću, a njezin problem s drogom eskalirao je nakon smrti oca.


Preminula je prije 18 godina, 18. septembra 2002. godine, a tada je imala je samo 43 godine. Glazbena heroina svoj je kraj dočekala sama i kao beskućnica, a jedna od najpoznatijih i najuspješnijih ex-yu grupa tako je ostala bez još jednog člana na tragičan način. Preminula je u infektivnoj klinici u Beogradu, a kao i Mladenović, ostavila je neizbrisiv trag u glazbi ovih prostora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.