ISPOVIJEST

Emir Bukovica prebolovao koronu: Hinjav je virus i ozbiljna stvar, čuvajte se, ljudi!

Vijest sam objavio da upozorim ljude, pogotovo one koji još vjeruju u teoriju zavjere. Mnoge moje kolege koje žive samo od muzike u veoma su teškoj situaciji

Bukovica: Ništa više ne možemo planirati. Facebook

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

19.12.2020

Muzičar i frontmen benda “Emir & Frozen Camels” Emir Bukovica objavio je jučer na društvenim mrežama da je pobijedio koronavirus. U razgovoru za „Avaz“ podijelio je svoje iskustvo i upozorio ljude koji još vjeruju da je sve ovo teorija zavjere da se čuvaju, govorio je i svojim kolegama muzičarima koji su u veoma teškoj situaciji zbog pandemije koja je sve pogodila, pa tako i muzičku industriju.




Nosio masku

- Trenutno sam kod roditelja u Goraždu, nisam ih viđao neko vrijeme zbog ovog što me zadesilo. Vijest sam objavio da upozorim ljude, pogotovo ove koji misle da ovo nije ozbiljna stvar. Nema toga, kažu, a treba da se paze, jer ima. Imam mnogo pratioca na društvenim mrežama i možda doprem do nekoga – kaže Bukovica.

Zarazio se, kaže, prije 3-4 sedmice, iako se čuvao i nosio masku.

- Kako je došlo vrijeme, nije više stvar hoćeš li dobiti koronu, nego kada. Ja, evo, kad vraćam film, nikako ne mogu da skontam gdje sam ga pokupio. Drugo je kada izlaziš, ne čuvaš se. Ja nisam nigdje izlazio, pazio sam zbog roditelja i kćerkice, ali eto džaba – iskren je.


Bukovica: Pobijedio koronavirus. Arhiva

Iako sada ima negativan nalaz na koronu, njegov oporavak još traje.

- Imam prijatelja od Bosne do Amerike koji su prebolovali koronu. Neki prijatelji su mi rekli da može potrajati 4-5 mjeseci dok se čovjek totalno ne oporavi i dođe do daha. Od marta, kada je ovo sve počelo, ja sam pio vitamine C, D i cink. Bio sam u to vrijeme u Americi i malo upućeniji šta treba preventivno konzumirati. To me je i spasilo. Najbitnije je raditi na imunitetu. Jedan doktor mi je rekao da ona šara po tijelu i samo traži slabe tačke – smatra muzičar.

Najbitnije je, kaže Bukovica, da se virusu ne dozvoli da iz grla prijeđe na pluća.

- Treba ispirati usta slanom vodom. Nakon tri sedmice nalaz krvi mi je dobar, pluća dobra, a antitijela imam, kaže doktor da sam prekucao – kaže Bukovica.



Pomoć države

Vremena su teška, a mnoge njegove kolege su na rubu egzistencije.

- Ja se nekako snalazim. Imam neke projekte na kojima sam bio angažiran. Imam sreću da radim te neke druge stvari, ali mnoge moje kolege koje žive samo od muzike u veoma su teškoj situaciji. Koliko vidim, država im ne pomaže, što nije slučaj kod naših komšija u Hrvatskoj i Srbiji. Oni su dobili neku pomoć od države. Ne znam kako će mnogi preživjeti. Trebat će nekoliko godina da se ovo sve stabilizira. Kako vidim, ovi naši nisu sposobni ni vakcinu da nabave, a kamoli šta drugo. Ali, bit će bolje, ne treba ljude ubijati u pojam. Sigurno je da čovjek ne može ništa planirati. Evo, ja sam u martu otišao u Ameriku na tri sedmice, a ostao četiri mjeseca – priznaje.

 

Kćerkin rođendan

Najteže mi je palo što nisam mogao biti sa svojom kćerkicom za njen najvažniji dan u životu. Prije nekoliko dana proslavila je četvrti rođendan. Poručujem svima da se paze i vole i da čuvaju svoje najmilije. Čuvajte se, ljudi! – poručuje muzičar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.