SUDBINE

Tužan Božić, prije četiri godine napustio nas je Džordž Majkl

Preminuo je od zatajenja srca u svom domu, u mjestu Goring u Oksfordširu

Džordž Majl: Preminuo od zatajenja srca na Božić. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

25.12.2020


Na Božić, prije tačno četiri godine, napustio nas je muzički velikan Džordž Majkl (George Michael). Preminuo je od zatajenja srca u svom domu, u mjestu Goring u Oksfordširu, u 54. godini života, a nakon njegove smrti s tugom se prisjećamo velikih muzičkih uspjeha, kao i turbulentnog privatnog života.

Tek nešto kasnije, njegovi prijatelji i saradnici otkrili su i njegov humanitarni te dobrotvorni rad, kojem je desetljećima bio posvećen.

Džordž Majkl rođen je 25. juna 1963. u Londonu, a slavu je stekao tokom 1980-ih kao član dua "Wham!", kojeg je osnovao s prijateljem iz školskih dana Endruom Ridžlijem (Andrew Ridgeley, 57). Autor je mnogih hitova koji su obilježili muzičku scenu posljednjih desetljeća, kao što su "Careless Whisper", "Father Figure", "I Want Your Sex", "Jesus to a Child", "Outside" i "Faith".


Sjećanja ne blijede na legendarnog muzičara. Agencije

Jedan od prvih koji se od pjevača oprostio na društvenim mrežama, bio je njegov kolega iz grupe "Wham!"

- Srce mi je slomljeno jer je otišao moj voljeni prijatelj. Ja, njegovi voljeni, njegovi prijatelji, svijet muzike, cijeli svijet tuguje. Zauvijek voljen - napisao je tada Ridžli.

Osim nekadašnjeg kolege iz benda od pjevača su se oprostili i Elton Džon (John), Boj Džordž (Boy George), Mark Ronson, Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres), Brajan Adams (Bryan), MC Hammer, Dejvid Geta (David Guetta), članovi benda "Duran Duran", Vilijam Šatner (William Shatner) i mnogi drugi, a Džordž mnogima jednako jako nedostaje i danas, kad su se ponovno prisjetili pjevača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.