EKSKLUZIV

Nina Badrić iz Zagreba za „Dnevni avaz“: Moj život uzdrman je do temelja

Prvi put u životu imam vrijeme samo za sebe. Mislim da će iduće ljeto donijeti par koncerata. U prošlom desetljeću su mi zadnji put leptirići plesali po trbuhu

Badrić: Ponosna sam na sebe. Andreja Damnjanović

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

30.12.2020

Ninu Badrić iz Zagreba, jednu od najpoznatijih pjevačicau regionu, gledaoci će imati priliku gledati u novogodišnjem programu Nove BH, a ugostit će je Branko Đurić Đuro u svom TV šou „Nova godina sa Đurom“, u kojem se našao prvi put u ulozi voditelja. Osim što će nas zabaviti u najluđoj noći s Rambom Amadeusom, Massimom Savićem, „Bombaj štampom“ i Hari Mata Harijem, u veoma otvorenom razgovoru za „Dnevni avaz“ Badrić je govorila i o pandemiji koronavirusa, kako je figuru dovela do savršenstva, o svom pragu tolerancije i svom savršenom muškarcu.




Pravo na rad

- Pandemija koronavirusa promijenila mi je sve. Kao i svim drugim ljudima na planeti tako je i moj život uzdrmala do temelja – otkrila je pjevačica.

Za šta ste koristili slobodno vrijeme od nastupa?

- Za sebe. Prvi put u životu imam vrijeme samo za sebe. Do sada sam trčala, bila na sto strana svake sedmice na drugom kraju svijeta, a sada sam se susrela sama sa sobom. I shvatila koliko sam sebi nedostajala. Uživam u svakodnevici i običnom životu. Sredila sam sve stvari koje su bile godinama na čekanju i zapravo poštujem ovo vrijeme mira i tišine.

Kada ste prvi put zatražili pomoć za muzičare u vrijeme pandemije, naišli ste i na mnoštvo negativnih komentara. Koliko Vas je pogodila ta količina nerazumijevanja?


- Sve sam već rekla na tu temu. Činjenica je da smo jedini mi muzičari od trećeg mjeseca ostali bez prava na rad. I sigurna sam da ćemo posljednji početi s radom. Mislim da će iduće ljeto donijeti par koncerata.


Nina Badrić: Gošća u Đurinoj novogodišnjoj emisiji. Promo


Šta želite sebi, a i drugima u 2021. godini?

-Samo zdravlje! Za sve drugo pobrinut ćemo se sami.

Da li je crveni karmin i osmijeh Vaš zaštitni znak?

- Mogla bih se složiti sa vama.



Moje greške

Figuru ste doveli do savršenstva. Otkrijte nam recept?

- Život! Što me više šiba to sam bolja.

Šta osjećate kada prošlosti pogledate u oči?

- Ponosna sam na sebe. Nije svaka procjena ili odluka bila ispravna, neke bih i izbrisala da mogu, a nekima bih dala i stotu šansu, no sve to me je učinilo osobom kakva sam danas.Boljom, mudrijom, nježnijom strpljivijom. Moje greške su me odgojile i učinile osobom koja danas kleči samo pred Bogom.

Kada ste zadnji put bili zaljubljeni?

- Davno je to nekad bilo, sad se ne sjećam kojeg proljeća. U prošlom desetljeću su mi zadnji put leptirići plesali po trbuhu.



Badrić: Meni možete skakati po glavi. Instagram

Ninin tip muškarca?

- Pažljiv, nježan, obziran, duhovit, a iznad svega čovjek.

Koliko Vam je važan fizički izgled?

Naravno da me najprije neko fizički privuče, no ako je osobnost gadna ne može me osvojiti takav čovjek taman da izgleda kao Brad Pit (Brad Pitt).



Zagrljaj za voljene

Jedna ste od sretnica koja će 2020. godinu pamtiti po spektakularnom koncertu u zagrebačkoj Areni, po kojim još lijepim stvarima ćete je pamtiti?

- Po tome što još uvijek mogu staviti u zagrljaj sve koje volim.



No kada pređete granicu...

Koliki je Vaš prag tolerancije?

- Meni možete skakati po glavi, jako sam tolerantna, no kada pređete granicu, onda sam u stanju otići bez da se okrenem. Ja vam spadam u onu izreku ”povucite dobrog čovjeka za m..a i nikada ga više nećete vidjeti u životu“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.