RAZGOVOR

Ilma Karahmet: Bila bi mi čast predstavljati BiH na Eurosongu

Moj repertoar je šarolik. Obradila pjesme legendarne grupe „Queen“. Moja pobjeda u „Zvijezdama“ RTL-a bila je, zaista, jedna predana borba

Karahmet: Za svaki posao u životu potrebno je vrijeme. Instagram

Piše: A. Hodžić

22.1.2021

Pjevačica Ilma Karahmet predstavila je ove sedmice projekt, koji je poklon njenoj publici u teškom vremenu uzrokovanom pandemijom koronavirusa. Prekjučer je svjetlo dana ugledao video, gdje je napravila obradu pjesama legendarne grupe „Queen“, a sudeći prema komentarima, svi su zadovoljni. Ideja vodilja pjevačicinog tima bila je da napravi koncert i da pokaže kako to radi uprkos svim otkazanim koncertima i nastupima u protekloj godini.

Kako ste se snašli u rok muzici?

- Moj repertoar je šarolik, tako da se od mene može očekivati, između ostalog, i rok. Upravo sam to pokazala novim videom i moram priznati da je bilo izazovno.



Velika priča

Prije nekoliko mjeseci predstavili ste pjesmu „Neko nije“.


- To mi je jedna od najboljih pjesama s obzirom na to da sa sobom nosi veliku priču. Posebno me raduje što mnogi kandidati na takmičenjima pjevaju upravo moju pjesmu i na taj se način nastoje pokazati u što boljem svjetlu.



Karahmet: Moj repertoar je šarolik. Instagram

Iza Vas je i pobjeda u muzičkom takmičenju na televiziji RTL.


- U finalu je konkurencija bila jaka, a svi smo se borili do posljednjeg daha. Moja pobjeda u „Zvijezdama“ bila je zaista jedna predana borba, gdje sam dala mnogo sebe i posvetila se, doslovno, svakom nastupu kao da je posljednji. Iskreno, ne smatram to nekim zadovoljenjem pravde, već mislim da su za svaki posao u životu potrebni vrijeme i trud da bi se došlo do cilja.



Kemal Monteno


Izvedbu „Moja posljednja i prva ljubavi“ Tereze Kesovije mnogi navode kao Vaše najbolje izvođenje.


- Mislim da su emocija i ljubav presudile u tome da pjesma postane toliko slušana. Pjesma „Moja posljednja i prva ljubavi“ bila je veliki zahtjev za mene, ali sam bila posebno vezana za tu nju jer ju je napisao naš veliki umjetnik Kemal Monteno.


Mnogi Vas vide na Eurosongu kao jednog od idealnih predstavnika, uključujući i Džejlu Ramović, Marka Bošnjaka.


Koncert Ilme Karahmet s njenim timom. Instagram


- Mogu samo reći da bi mi bila velika čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu, moju jedinu domovinu. Žalosno je što ne učestvujemo na tom velikom muzičkom takmičenju.

Mi imamo veliki potencijal u muzici da napravimo svjetsku priču, a potrebno nam je samo malo da postignemo mnogo. Svim problemima u vezi s tim moraju se svi pozabaviti da bismo se vratili na scenu Eurosonga.



Na setu s Adnanom Haskovićem

- Ja sam, nekako, patriota i volim svoje ljude, tako sam željela da u mome spotu bude Adnan Hasković. Naša saradnja se desila tako što smo moja ekipa i ja predstavili Adnanu projekt pjesme i spota „Neko nije“, a njemu se to veoma svidjelo. Na snimanju spota je bilo predivno i svaka saradnja sa profesionalcem kao što je naš Adnan mora biti besprijekorna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.