DIVLJI STIL ŽIVOTA

Rod Stjuart i njegov sin ipak neće na sud

Rok zvijezda udarila zaštitara šakom u hotelskoj tučnjavi

Rod Stjuart sa sinom Šonom. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

1.2.2021

Ako je suditi prema priči zaštitara hotela u kojem je legendarni Rod Stjuart (Stewart) proslavio Novu godinu i u 76. godini života, živi divljim rokenrol stilom života. U samu je 2021. ušao učestvujući u tučnjavi sa sinom u hotelu u "Palm Beachu".

Slavni britanski pjevač i njegov sin Šon Stjuart (Sean) uspjeli su postići dogovor s zaštitarom Džesijem Diksonom (Jessie Dixon) hotela "The Breakers" u kojem su proveli doček 2021. godine.

Prema priči koju je Dikson ispričao policiji, Stjuart je sa sinom i grupom prijatelja za Novu godinu stigao u hotel "The Breakers" u želji da se pridruže neautoriziranoj zabavi. Stjuartova družina, koja se skupila na recepciji postajala je sve glasnija i neugodnija.


Rod i Šon Stjuart. Agencije

Zaštitar je rekao da je stavio ruku na prsa Rodova sina Šona te ga zamolio da se odmakne kako bi napravio mjesta, na što mu se ovaj počeo "unositi u lice".

Situacija je brzo eskalirala pa ga je 40-godišnji Šon snažno gurnuo, a tu je uskočio i tata Rod, koji je zaštitara udario zatvorenom šakom u prsni koš.

Šon je priznao da se naljutio kad je Dikson odbio pustiti njega, njegovog oca i njihove prijatelje na zabavu, a dvoje je svjedoka izjavilo kako su vidjeli da je Šon gurnuo zaštitara, a Rod ga udario.

Istražitelj je otkrio da je pregledao snimku iz hotela i da je jasno da su otac i sin Stjuart započeli sukob.

Uprkos dokazima, ovaj slučaj neće na sud, izjavio je tužitelj u postupku, jer je između Stjuartovih i Diksona postignut dogovor. Detalji dogovora nisu poznati javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.