KONCERT

„Zenica oka mog“: Rok vremeplov 19. marta iz pozorišta za cijeli svijet

Može Zeničanin iz Zenice, ali ne može Zenica iz Zeničanina, ističe producent Tomislav Kašljević. Učestvuju Džadžo, Hiso, „Gong“, „Taxi Band“, „Nemoguće vruće“, specijalni gost Tarik Filipović

Filipović i Kašljević: Specijalni gost i producent projekta. Facebook

Piše: L. Sarajlić - Ramović

4.2.2021

Unikatni projekt „Zenica oka mog“ je koncert posvećen zeničkoj muzičkoj sceni, a zamišljen je kao svojevrsni rok vremeplov, govori producent Tomislav Kašljević, inače Zeničanin sa zagrebačkom adresom.



Veterani i legende

Kašljević, koji ističe da može Zeničanin iz Zenice, ali ne može Zenica iz Zeničanina, osmislio je ovaj koncert, namijenjen gledaocima širom svijeta, koji će moći uživati u ovom događaju putem virtualnog prijenosa 19. marta u 19.30 sati.

Ovaj zanimljivi događaj bit će upriličen u dvorani Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica i prvi je virtuelni koncert ovakve vrste u široj regiji.

Pop i rok veterani Zenice, legendarni gitarist i pjevač Nedžad Čamdžić Džadžo, akustičar Hisam Hiso Jusufović, grupe „Nemoguće vruće“, „Gong“ i „Taxi Band“, te Omladinski hor Zenica i dirigent Milenko Karović svojim setovima evocirat će romantične, muzičke šezdesete, dinamične sedamdesete i zlatne osamdesete.



Plakat koncerta. Promo

Voditelj je zenički radijski novinar, veteran Josip Dujmović, a specijalni gost je Tarik Filipović, najuspješniji i najpopularniji Zeničanin u regionalnom televizijskom i glumačkom svijetu.



Rodni grad

-    Ovo je nešto o čemu sam dugo razmišljao i htio poodavno realizirati. Živim relativno blizu Zenice i često navratim u rodni grad, ali sam još češće razmišljao o mojim sugrađanima koji žive „razbacani“ po cijelom svijetu i nemaju tu privilegiju, te mi je palo na pamet da im barem na trenutak i na ovaj način osvježim uspomene na neka lijepa muzička vremena te virtuelnim koncertom omogućim da tu večer u svojim domovima budu sudionici ovog posebnog, emotivnog događaja. Nadam se i sve ću učiniti da se koncert realizira na visokom, profesionalnom nivou i da postane tradicionalan – rekao je Kašljević.



Grupa "Nemoguće vruće". Arhiva

Virtuelne ulaznice


Virtuelne ulaznice moći će se od 3. februara kupiti online na portalu „Entrio.hr“ po cijeni od 10 eura do 5. marta, a poslije tog datuma pa do koncerta cijena ulaznice će biti 15 eura.



Posebne emocije

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, broj gledalaca u BNP-u će biti ograničen, no glavna zamisao koncerta jeste da slika i muzika putem satelita, u direktnom prijenosu, stignu u svaki kutak svijeta.

-    Puno je naših ljudi, još od devedesetih, rasuto po cijeloj planeti i ovakav projekt, s posebnim emocijama, radimo njima za dušu  – dodaje Kašljević, ali napominje i da sve ovo radi „za svoj gušt“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.