REGIONALNO PRIZNANJE

Dino Merlin nagrađen u Hrvatskoj, proglašen najemitiranijim izvođačem u 2020.

Merlin je u prošloj godini napravio spektakl za novogodišnju noć

Dino Merlin. Instagram

L. Karahmet - Pujagić

9.2.2021


Hrvatska diskografska udruga je Dini Merlinu dodijelila Top.HR Music Awards, nagradu za streaming izvođača godine.

Dodjela nagrada se odvijala online i to iz dvije lokacije, televizijskog studija RTL-a te iz studija u Jadran filmu, ali zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo publike.

Merlin je u prošloj godini napravio spektakl za novogodišnju noć i njegov nastup je emitiran preko Moja TV. Njegov šou pratilo je pola miliona ljudi te je važio za najbolji online događaj u regiji, u protekloj godini.

Osim toga, izbacio je novi singl "Mi" koji je dobro prihvaćen među publikom, a nakon toga i duet sa Senidah "Dođi, dođi".


Sve to je bio povod da bude nagrađen kao izvođač koji je najviše emitovan u 2020. godini.

Osim njega, na online dodjeli nagrada su prisustvovali i Massimo Savić, Zorica Kondža, Franka Batelić te druge regionalne muzičke zvijezde, a nagrade su dobili još Marko Perković Thompson, Mia i Franka.

Top.HR Music Awards je muzička nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno muzičko priznanje na domaćoj sceni.

Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih stanica širom zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na muzičkim streaming servisima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.