KANADSKA ZVIJEZDA

Selin Dion evropsku turneju započinje u maju, u Zagreb stiže 25. juna

Vidimo se uskoro i jedva čekam da izađem na binu i zapjevam za vas - rekla je Dion

Selin Dion: Jedan od najvećih muzičkih zvijezda. Agencije

L. Karahmet - Pujagić

22.2.2021


Jedna od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, slavna Selin Dion (Celine, 52), zbog i dalje vrlo aktuelne pandemije koronavirusa i restrikcija vezanih uz održavanje javnih događanja, morala je ponovo odgoditi prvi dio evropskog djela turneje "Courage".

Tako će evropski dio turneje započeti 25. maja 2022. u Birmingemu, a tačno mjesec kasnije, 25. juna 2022., Selin Dion nastupit će u zagrebačkoj Areni.


Dion: Prvi nastup 25. maja 2022. u Birmingemu. Agencije

- Zaista smo se nadali da ćemo se vidjeti u Europi ovog proljeća, ali očito je potrebno puno više vremena nego što smo mislili da bi situacija bila sigurna. Pozitivni smo jer je pomoć s vakcinisanjem na putu i radujemo se novim datumima u 2022. Morat ćemo nadoknaditi sve ovo izgubljeno vrijeme, zato vas molimo da budete sigurni i zdravi. Vidimo se uskoro i jedva čekam da izađem na binu i zapjevam za vas - rekla je Dion.

Kanadska zvijezda jedna je od najpriznatijih, najcjenjenijih i najuspješnijih izvođača u povijesti pop muzike. Samo do svoje 18. godine osvojila je brojne nagrade, dominirala je na top listama 1990-ih, a prodala je gotovo 250 miliona albuma tokom 35-godišnje karijere. Dobitnica je pet Gremija, dvije nagrade Akademije, sedam američkih muzičkih nagrada i brojnih drugih priznanja za svoj rad.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.