NEOBIČNA SARADNJA

Emir Hadžihafizbegović gost u spotu "Krug za nas" Almasa Smajlovića

Šesta pjesma i još jedna stanica na putu ka prvom samostalnom albumu koji kasni u dolasku zbog problema izazvanim pandemijom

L. K. P.

1.3.2021

Almas Smajlović objavio je novu pjesmu i spot „Krug za nas“ u kojem glumi naš veliki glumac Emir Hadzihafizbegović.

Pjesma govori o generaciji čije su uspomene „sa licima“ rasute po svijetu i sjećanjima koja pokušavaju da ih vrate. Jedan od stihova kaže da život i „buku stvara“ pa je Almas Smajlović imao zadatak da tu „životnu buku“ uz pomoć pravih nota, pretvori u muziku , a tekst je napisao Bakir Hadziomerović sa kojim Almas već dugo autorski sarađuje.

„Krug za nas“ je Almasova šesta pjesma i još jedna stanica na putu ka prvom samostalnom albumu koji kasni u dolasku zbog problema izazvanim pandemijom.

Novi album je svjesno usporio svoj put pa njegov dolazak u glavnu stanicu čeka neko bolje vrijeme i neke nove žive svirke. Nova pjesma „Krug za nas“ nije čekala na svoj TV spot.

Emir Hadžihafizbegović, naš najnagrađivaniji pozorišni, televizijski i filmski glumac ovaj put nije imao zadatak da glumi. Kamera je samo zabilježila njegovo suočavanje sa vlastitim životnim uspomenama zabilježenim na fotografijama, trenutke putovanja u prošlost zabilježene na komadu izblijedjelog papira dimenzija 10x13.

Na Emirovom licu, čitamo o životu vrijednom življenja. Život je daleko više od uspomena, živimo ga sada i za ono što dolazi, ali ponekad je upravo povratak uspomenama dokaz da život vrijedi živjeti i čekati na još jedan krug.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.