BIVŠI SUPRUŽNICI

Emina Jahović tuži Mustafu Sandala zbog neisplaćenih alimentacija

Ne govorim o osobi čija finansijska situacija nije dobra i koja je u nevolji, izjavila je pjevačica

L. K. P.

Mustafa i Emina: Razveli se 2018. godine

Foto: Agencije


Emini Jahović bivši muž Mustafa Sandal 26 mjeseci nije platio alimentacije za sinove Jamana i Javuza, pa će, kako navode srbijanski mediji, pjevačica pravdu potražiti pravnim putem.

- Osim alimentacije, Mustafa nije platio ni troškove ljetovanja, iznajmljivanje vozila i platu za vozača, što su takođe njegove obaveze, zaključene dogovorom koji su imali kada su riješavali pitanje alimentacije i troškova. Tu je i zdravstveno osiguranje djece, koje Mustafa, kako Emina kaže, takođe ne reguliše - ispričao je izvor za srbijanske medije.

  • Emina Jahović

    Emina Jahović

    Foto: Agencije


Isplivale su informacije u Turskoj da Mustafa svega dva mjeseca nije regulisao svoje obaveze i to zbog pandemije koronavirusa. Međutim, sve to traje duže.

- Ne govorim o osobi čija finansijska situacija nije dobra i koja je u nevolji. Sve u životu je za nas ljude. Ako jednog dana njegova finansijska situacija bude loša, radiću i za njega. Ali znam da nije. Postoji pravda kada su materinstvo i očinstvo u pitanju, kao i u svim pitanjima u životu. Cijela moja borba nije samo za mene, već za to da pravda djeluje u korist svih žena u ovoj situaciji - izjavila je Jahović u razgovoru sa novinarom Ugurom Alkaparom i list "Posta".

Emina i Mustafa razveli su se 2018. godine.

NA VRH

Podijeli članak na