MUZIČKI PROJEKAT

Rock senzacija "Blindspot" objavila prvi singl za svjetsko tržište

"Life Inflicts" okupio Žanila Tataja, Igora Paspalja, Dejana Đurkovića, Dragiannija...

L. K. P.

Đurković: Idejni tvorac projekta

Foto: Promo


„Blindspot“ je novi muzički projekat koji je okupio sjajne profesionalce, Žanila Tataja Žaka, Igora Paspalja, Dejana Đurkovića, Lanu Škrgatić, Dragomira Herendića Dragiannija i Adriana Borića. Bend je predstavio svoj prvi singl na engleskom jeziku "Life Inflicts" uz prateći spot.

Pjesmu autorski potpisuje Dejan Đurković iz „Srčanog udara“, koji je i idejni tvorac ovog muzičkog projekta. Miks i mastering je rađen u studiju Dragomira Herendića Dragiannija, a Đurkovićev "Dynamic Productions" iz Kanade je zvanični izdavač i distributer.

  • Igor Paspalj

    Igor Paspalj

    Foto: Promo


- Projekat smo počeli pjesmom "Life Inflicts", za koju sam napisao tekst i muziku, međutim, uz fenomenalan muzički doprinos ostalih članova, odlučili smo se da to spojimo u bend, a samim tim i nastavimo sa snimanjem individualnih singlova, koje ćemo vremenom objediniti u album. Žak je dao prijedlog naziva benda, mada nismo mnogo razmišljali o imenu. Važniji nam je bio kontekst i stil. S obzirom da tekstovi propagiraju buđenje svijesti, "Blindspot" imenom opisuje stanje duha i neko globalno sljepilo koje nas je zadesilo - govori Dejan Đurković te dodaje da su pažnju publike privukli već kratkim insertom prilikom najave pjesme, a reakcije su premašile njihova očekivanja.

Rad „Blindspota“ je namijenjen svjetskom tržištu, a već ima veliki broj poklonika u cijelom regionu. Kako naglašava Đurković, publika će imati jako velik utjecaj u daljem radu benda i u plasmanu i uspješnosti prvog, kao i narednih singlova.

Više o temi Singl

PJESMA O NAMA U ČETVRTAK
„Mi“, prvi singl sa novog albuma Dine Merlina
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na