PORODIČNI PROBLEMI

Brat tuži Maraju Keri zbog duševne boli

Morgan želi odštetu jer se u nedavno objavljenim memoarima pjevačice spominje njegova nasilna priroda

Keri: Nedavno objavila memoare. Instagram

L. K. P.

5.3.2021

Morgan Keri (Carey), stariji brat pjevačice Maraje Keri (Mariah), tuži je za nanošenje duševne boli i narušavanje ugleda, piše BBC.

Morgan (61) želi odštetu jer se u nedavno objavljenim memoarima pjevačice spominje njegova nasilna priroda. Kao rezultat toga pretrpio je ekstremne duševne boli i ozbiljnu štetu svom ugledu, tvrdi Morgan.

-12 policajaca moralo je razdvajati mog brata i oca - napisala je Maraja u knjizi, prisjećajući se navodne porodične tučnjave koja se desila u njenom djetinjstvu. Morgan međutim tvrdi da je događaj u potpunosti izmišljen te kako bi u normalnoj situaciji tek jedan ili dva policajca izašli na teren zbog prijave za porodično nasilje.


Keri: Tužila je i sestra. Instagram

Obrušio se Morgan i na druge odlomke memoara pa sestru tuži i zbog njene tvrdnje da je pokušao od nje iznuditi novac kad je postala uspješna.

-On nije ni u kojem slučaju ljubomoran na sestrin ogroman umjetnički i lični uspjeh - stoji u tužbi koju je predao sudu na Manhetnu.

Ova tužba stiže samo mjesec dana nakon što je Maraju Keri optužila i sestra, također zbog memoara. Ona tvrdi kako su navodi da je tada 12-godišnjoj Maraji davala tablete za smirenje, da je pokušala podvoditi te da ju je zalila kipućim čajem potpuno krivi i služe samo kako bi je ponizili i osramotili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.