REVOLT GRAĐANA

Uprkos strogim mjerama "Crvena jabuka" održala dva koncerta u Beogradu

Mjerena je temperatura na ulazu, kapaciteti Kombank dvorane bili su smanjeni, držali su distancu, koliko je to uopšte bilo moguće tokom održavanja koncerta, javila je Nova.rs

"Crvena jabuka" u Beogradu. Pixsell

L. K. P. / FENA

10.3.2021


Grupa "Crvena jabuka" održala je u utorak navečer drugi koncert u Beogradu u Kombank dvorani, što je izazvalo revolt kod jednog dijela građana Beograda zbog novog naleta broja zaraženih.

Iako je frontmen ove grupe Dražen Žerić Žera nedavno izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama, mnogim Beograđanima nije jasna činjenica da se koncerti uopšte održavaju u vrijeme pandemije, posebno kada epidemiolozi svakodnevno od nadležnih zahtijevaju najoštrije mjere da bi suzbili novi nalet broja zaraženih.


Žera na bini u Beogradu. Pixsell

Mjerena je temperatura na ulazu, kapaciteti Kombank dvorane bili su smanjeni, držali su distancu, koliko je to uopšte bilo moguće tokom održavanja koncerta, javila je Nova.rs.


-Puni smo emocija i pored svih ovih događanja u osmom martu smo u Beogradu, i pošto je koncert rasprodat, pojavila se mogućnost za još jednim terminom - rekao je Žerić ranije i dodao kako će se pridržavati svih mjera.


Koncert je inicijalno bio zakazan za 7. marta, pa je zbog pooštrenih mjera koje su trajale tokom vikenda pomjeren za ponedjeljak i utorak, odnosno 8. i 9. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.