ISPOVIJEST

Demi Lovato priznala nakon 13 godina: Nevinost sam izgubila silovanjem

Ja sam to držala u sebi i uvjerila samu sebe da je moja krivnja jer sam otišla u sobu s njim - rekla je

Lovato: Šokantno priznanje. Agencije

L. K. P.

17.3.2021


Pjevačica Demi Lovato (28) u novom je dokumentarnom serijalu o svom životu progovorila o zlostavljanju koje je doživjela kao tinejdžerica.

-  Izgubila sam nevinost silovanjem. Ljubili smo se, ali ja sam rekla da ne želim dalje, bila sam djevica i nisam htjela to promijeniti još. Nije bilo bitno, ta osoba je svejedno to napravila. Ja sam to držala u sebi i uvjerila samu sebe da je moja krivnja jer sam otišla u sobu s njim - rekla je u videu koji je objavila na YouTube-u.

S 15 godina bila je Diznijeva zvijezda, a s obzirom na to da je poput ostalih popularnih vršnjaka, kao što su Selena Gomez, Majli Sajrus (Miley Cyrus) i braća Džonas (Jonas), nosila "prstenje nevinosti", kojima su se obavezali da se neće imati seksualne odnose prije braka, šutjela je o silovanju.


- Bila sam dio Diznijeve gomile koja je javno rekla da će čekati do braka. Moj prvi put nije bio romantičan, bio je sranje. A onda sam još morala stalno viđati tu osobu pa sam prestala jesti i snalazila se na druge načine, rezala sam se, povraćala, šta god... I moja bulimija se toliko pogoršala da sam počela povraćati krv - ispričala je.


Seksualnu traumu proživjela je ponovno u ljeto 2018., onog jutra kada se predozirala pa je hitno hospitalizirana. Ubrzo nakon doživjela je nekoliko moždanih udara te srčani udar. Bio je to ključan trenutak za nju. Iako je dotad šest godina bila "čista", posustala je nekoliko mjeseci ranije i sve je opet krenulo nizbrdo.

One večeri kad se predozirala, 23. jula 2018. godine, Lovato je s prijateljima bila u nekoliko barova, a zabava se zatim nastavila u njenom domu. Kad su svi otišli, Lovato je nazvala svog dilera.

- Nisam samo doživjela predoziranje, već sam i iskorištena. Doživjela sam mnogo seksualnih trauma dok sam bila tinejdžerica. Kad su me pronašli, bila sam gola, poplavila sam. Doslovno me ostavio mrtvu nakon što me iskoristio - rekla je Demi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.