HUMANOST

Koncert Džej Lo i Selene Gomez: Prikupljaju vakcine za siromašne

Koncert, koji će se 8. maja emitovati na raznim američkim TV kanalima

Koncert, koji će se 8. maja emitovati na raznim američkim TV kanalima. AGENCIJE

A. F.

17.4.2021

Global Citizen najavljuje predivnu i ambicioznu kampanju za pomoć medicinskim radnicima i u najsiromašnijim zemljama svijeta da brzo prime COVID-19 vakcine. Oni ovim gestom apeluju da neophodne COVID-19 vakcije budu raspodijeljene ravnopravno, bez diskriminacije zemalja „trećeg svijeta“.


Naime, ova organizacija za borbu protiv siromaštva najavljuje spektakularni muzički događaj – VAX LIVE: Koncert za ponovno ujedinjenje svijeta, sa ciljem da korporacije prikupe nevjerovatnih 22 milijarde dolara za globalno vakcinisanje. Koncert, koji će se 8. maja emitovati na raznim američkim TV kanalima, ali i YouTubeu, vodit će Selena Gomez, sa  Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) kao glavnim izvođačem.


- Ovo je historijski trenutak da podstaknemo ljude širom svijeta da prime vakcinu kada im postane dostupna. Pozovimo svjetske lidere da ravnopravno dijele doze vakcine. Zovemo ljude da uživaju u muzičkoj noći, koja nam se prošle godine činila nemogućom. Jedva čekam da budem dio toga -  izjavila je Selena Gomez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.