SCENA

Nedim Babović za "Avaz": Postoji mogućnost da "Bombaj štampa" krajem jula zasvira u Sarajevu

Mnogo smo se poželjeli svirki uživo i direktnog kontakta s publikom, a mislimo i da nas naša publika željno očekuje

Babović: Trenutno u pregovorima. Facebook

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

10.6.2021

Život nam se polako počeo vraćati u normalu, u regionu su se počeli održavati koncerti, a najavljeno je i održavanje muzičkih festivala. Kakva je situacija u našoj zemlji što se tiče muzičke scene i ima li kakvih zakazanih nastupa, otkrio nam je u razgovoru za „Avaz“ Nedim Babović, muzički producent, kompozitor i jedan od osnivača kultne sarajevske grupe „Bombaj štampa“.



Bit će ludnica

- Što se tiče „Bombaj štampe“, mi smo trenutno u pregovorima za koncerte tokom ljeta. Vrlo je teško reći kada će se veliki koncerti ponovo moći održavati zbog mjera koje su još na snazi. Nadam se da ćemo u narednim danima ići ka nekoj stabilizaciji situacije u vezi s ovom pandemijom. Radujemo se jer postoji mogućnost da krajem jula zasviramo u Sarajevu - otkrio je Babović.

Na pitanje šta spremaju za publiku kada napokon opet stanu na binu, rekao je:

- Spremamo još luđu zabavu nego što smo to nudili ranije. Mnogo smo se poželjeli svirki uživo i direktnog kontakta s publikom, a mislimo i da nas naša publika željno očekuje. Tako da će to biti, sigurno, ludnica čim zasviramo.


Druženje u prirodi

Babović, Đurić i Edin Hadžagić Hadžaga: Druženje u prirodi. Facebook

U posljednje vrijeme Babović se družio sa svojim najboljim prijateljem i kolegom iz benda Brankom Đurićem Đurom. Kako je Đuro snimao film u Sarajevu „Deset u pola“ Danisa Tanovića, previše vremena za druženje nisu imali.

- Da, Đuro je boravio protekli mjesec u Sarajevu. Svaki njegov slobodan dan kvalitetno smo iskoristili, uglavnom za zabavu i druženje u prirodi. Ovaj put nismo ništa novo radili što je vezano za muziku - kazao je Babović.

Priznao nam je da trenutno ništa konkretno ne radi što se tiče drugih projekata.

- To mi i godi, jer sada imam dosta vremena da se posvetim pisanju novih pjesama - zaključio je.



Ostaje da se nadamo

- Posljednjih godinu svjedočimo tome da je i stručnjacima vrlo teško prognozirati bilo šta u vezi s tim kako će se kretati situacija s ovom pandemijom. Imamo neke sretne okolnosti, da je vakcinacija stanovništva konačno krenula i da smo izašli iz zime i hladnih dana. Ostaje samo da se nadamo da će biti bolje i da se pridržavamo smjernica koje dobivamo od zvaničnih organa - istakao je Babović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.