JUBILARNI

Sejo Sexon slavi 60. rođendan: Mladost se čovjeku uvijek čini bolja i lakša

Sula je sa svojom ekipom odrastao u naselju Koševo, a iako danas živi u Zagrebu s porodicom, često se vraća u Sarajevo

Sejo Sexon: Frontmen legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“. Agencije

L. K. P.

7.6.2021


Davor Sučić, alijas Sejo Sexon, frontmen legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“ i predsjednik Skupštine AMUS-a danas slavi 60. rođenda. Rođen je u Sarajevu 7. juna 1961. godine. S prelaza sedamdesetih u osamdeset nastaju projekti u kojima ga publika polako upoznaje, radio  emisija “Primus”, “Top lista nadrealista”, a potom i "Zabranjeno pušenje". Prisjećajući se toga vremena, a uvijek u varijanti "jel bilo bolje tada ili sada", Sejo Sexon je svojevremeno rekao:


Kada imaš 60, onda ti ni jedan sistem ne može pomoći. Agencije

“Ima jedna odlična anegdota iz dramske serije “Malo misto” kada jedan nezadovoljnik Titovim režimom kaže da ne može više j...... i da je puno više j..... prije nego sada u socijalizmu jer zapravo u ovom novom režimu ne može postići taj nivo potencije. Na to mu brico Roko Prč odgovara: "Kada imaš 60, onda ti ni jedan sistem ne može pomoći."

Grupa "Zabranjeno pušenje". Agencije

Moju generaciju doživljavaju kao jugonostalgičarsku, što uopšte ne stoji. Mi smo u Jugoslaviji i te kako osjetili taj režim i njegove poluge na svojim leđima. Čovjek uvijek pamti dobre stvari. Mladost je kao u ovoj anegdoti iz “Malog mista”. Mladost daje percepciju nekom vremenu i političkom trenutku, a čovjek sve lakše podnosi kad je mlad. I ta mu se vremena uvijek nekako čine boljima i lakšima, bez obzira na to kakav režim bio. U tom sistemu bilo je i dobrih i loših stvari, a osim toga nije bio isti kroz svih 50 godina. Imao je razne faze.”

Sula je sa svojom ekipom odrastao u naselju Koševo, a iako danas živi u Zagrebu s porodicom, često se vraća u Sarajevo.

Nedavno je u jednoj emisiji otkrio da za 60. rođendan sprema veliki roštilj za raju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.