VEČERAS SE BORI ZA TRIJUMF

Mahir Mulalić, finalista "Zvezda Granda", za "Avaz": Pobijedio ili ne, rodna Gračanica mi sprema doček

Ne zaboravite, broj 13 će za mene, ali i za vas biti sretan, poručio je Mulalić

Mulalić: Briljirao tokom takmičenja. Agencije

Piše: H. Čalić

26.6.2021

Veliko finale „Zvezda Granda“ bit će održano večeras, a gledaoci iz BiH završnicu će moći pratiti na programu Nove BH od 21 sat. Šesnaestero finalista će se boriti za pobjedu, a jedan od njih je i Mahir Mulalić iz Gračanice. On je do finala pokazao svoj raskošni muzički talent. Hoće li doći do trona, kao što je rekao u razgovoru za „Avaz“, ne zavisi samo od njega, već od onih koji su ga do sada podržavali.



Povratak u takmičenje

- Vatreno ću se boriti s još 15 finalista za pobjedu u do sada najzanimljivijoj sezoni „Zvezda Granda“. Hoće li se to ostvariti, ne zavisi samo od mene, već i od glasova. Neizmjerno sam zahvalan dosadašnjoj podršci i uopće ne sumnjam u nju i u finalu. Ne zaboravite, broj 13 će i za mene, ali i za vas biti sretan - poručio je Mulalić svojim fanovima.

Gračanica se sprema za Mahirov doček. Pobijedio ili ne, on je ispunio srca svojih sugrađana. Za Gračanlije finale u ovako jakoj konkurenciji ravno je pobjedi. Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić prije nekoliko dana primio je Mahira i obećao mu veliki koncert na Skveru, uz hiljade Gračanlija, u okviru manifestacije „Ljetne večeri pod lipama Gračanice“.


Mahir Mulalić i Marija Šerifović. Agencije

Mulalić je tokom takmičenja doživio i porodičnu tragediju. Naime, majka mu je umrla pa je odlučio da napusti takmičenje, ali se na nagovor produkcije ipak vratio.

- Znam da ima dana kada nam nije do pjesme. Veoma mi je drago što si nakon našeg lijepog razgovora smogao snage i pojavio se u takmičenju. Sigurna sam da bi tvoja majka bila ponosna - poručila mu je tada njegova mentorica Marija Šerifović.

Jelena Karleuša je dodala kako smatra da je Mahir sigurno najbolji kandidat u Marijinom timu.



Podrška Ćurića

Putem Facebook profila oglasio se i Gračanlija Amel Ćurić, regionalna muzička zvijezda, koji je u dva navrata okusio slast pobjede na dva velika takmičenja.


Prvi put na takmičenju OBN televizije, kada je 14. decembra 2003. godine pobijedio i osvojio automobil Hyundai. Na dočeku u Gračanici bilo je pet hiljada ljudi. Ćurić je prije šest godina 21. juna na regionalnom takmičenju „X Factor Adria“ u izuzetnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto i tada se vinuo u muzičke visine. Sada on podržava Mahira, koji je u vrijeme Ćurićevih pobjeda bio beba.


Gračanica se sprema za Mahirov doček. Agencije


- Ko bi rekao da su prošle 22 godine otkako sam Mahira, kada je bio beba, uspavljivao na nogama kako bih pomogao njegovim roditeljima. On je danas momak fantastičnih pjevačkih mogućnosti i talenta. Sretno do kraja, Mahire. To bi bilo potpuno zasluženo, s obzirom na ono što si do sada pokazao - poručio je Amel Ćurić.


Tri kandidata iz BiH


U finale takmičenja plasiralo se nekoliko kandidata iz Bosne i Hercegovine. Osim Mahira Mulalića, finalisti su i Sadik Hasanović te Belma Huseinefendić. S jednog broja može se poslati maksimalno 20 poruka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.