SVESTRANI PIJANISTA

Adis Sirbubalo sprema se za prvi solo koncert pred publikom

Nastup na Jazz festivalu u Ljubljani zakazan za 31. juli

Sirbubalo: lan mi je da u Sloveniji snimim i svoj studijski album, dan prije koncerta. Facebook

Piše: L. Karahmet - Pujagić

6.7.2021

Bosanskohercegovački pijanista Adis Sirbubalo premijerno pred publikom održat će svoj solo koncert 31. jula, u okviru Jazz festivala u Ljubljani.

- Repertoar će biti isti koji sam svirao prošle godine u sarajevskoj Vijećnici, kojim sam otvorio 24. izdanje Jazz Festa Sarajevo i nešto novog materijala. Plan mi je da u Sloveniji snimim i svoj studijski album, dan prije koncerta – izjavio je Sirbubalo.



Sirbubalo: Repertoar će biti isti koji sam svirao prošle godine u sarajevskoj Vijećnici, kojim sam otvorio 24. izdanje Jazz Festa Sarajevo. Facebook

Prije nekoliko noći nastupio je s grupom „Zoster“, predvođenom Mostarcem Marijom Knezovićem na Ljetnoj sceni Sarajevskog ratnog teatra.

- To nam je bila prva svirka pred publikom nakon godinu i po. Bilo je pomalo nestvarno. Nadam se samo da ćemo nastaviti ovim tempom, mada nisu baš optimistične vijesti iz svijeta, izgleda da se ovaj delta soj koronavirusa prebrzo širi – smatra muzičar.

S grupom „Zoster“ nastupit će 14. avgusta na ovogodišnjem OK Festu na Tjentištu.

Sirbubalo je i jedan od osnivača ansambla „Halka“, aktivni je član grupe „Zoster“, a kao multiinstrumentalista i aranžer sarađuje s Dinom Merlinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.