ROK LEGENDA

Mik Džeger slavi 78. rođendan, spavao je s hiljadama žena, a ima čak osmero djece

Posljednjih pet desetljeća proveo je na bini, a njegova karijera nije ni na trenutak usporila, a čini se da ni neće

L. K. P.

Džeger: Živa rok legenda

Foto: Agencije


Frontmen "The Rolling Stonesa"i živa rok legenda Mik Džeger (Mick Jagger) danas slavi 78. rođendan. Posljednjih pet desetljeća proveo je na bini, a njegova karijera nije ni na trenutak usporila, a čini se da ni neće.

Rođen je u skromnoj porodici u engleskom Kentu 1943. godine. Njegov otac bio je učitelj, kao i njegov djed, pa se očekivalo da će i Mik nastaviti njihovim stopama. No od stroge majke pobjegao je što je prije mogao, a onda naletio na bivšeg kolegu i prijatelja Kita Ričardsa (Keith Richards) na Poslovnoj školi za ekonomiju u Londonu. I otud je sve krenulo.

  • Rođen je u skromnoj porodici u engleskom Kentu 1943. godine

    Rođen je u skromnoj porodici u engleskom Kentu 1943. godine

    Foto: Agencije


Prijatelji su se 1961. preselili u zajednički stan u Londonu i formirali bend "The Glimmer Twins". Džeger je napustio studij i pridružio se bendu koji je na posljetku dobio naziv "The Rolling Stones". Njihovi nastupi ubrzo su podigli Džegera i "Rolling Stonese" na vrhove top ljestvica, a onda su krenuli u osvajanje Amerike gdje je njihov bluz i rok ritam naišao na golemu publiku.

Već 70-ih imali su pozamašnu bazu fanova. To je bilo zlatno doba "Rolling Stonesa", no sve do danas održali su reputaciju jednog od najvećeg rok benda na svijetu.

  • Grupa "Rolling Stones"

    Grupa "Rolling Stones"

    Foto: Agencije


Osim što ga prati reputacija vrhunskog muzičara, Mik je zaradio i reputaciju dobrog ljubavnika, jednom prilikom priznao da je spavao s više od 4.000 žena.

Posljednje dijete, sina Deverua Oktaviana Bejzila (Deveraux Octavian Basil), dobio je u 74. godini s 43 godine mlađom balerinom Melanie Hamrik (Hamrick).

Osim Deverua, iz prijašnjih brakova i veza Džeger ima još sedmero djece, 50-godišnju Karis Hant Džeger (Hunt), iz veze s Maršom Hant (Marsha). Iz braka s Bjankom Džeger (Bianca) ima 49-godišnju Džejdu Džeger (Jade), a četvero djece ima s Džeri Hol (Jerry Hall). Iz kratkotrajne afere s brazilskom voditeljicom Lusijanom Gimenez (Luciana) ima 22-godišnjeg Lukasa (Lucas). Uz to, Mik ima i troje unučadi i jedno praunuče.

NA VRH

Podijeli članak na