LEGENDARNI MUZIČAR

Oliver Dragojević umro je na današnji dan, tri godine otkako nas je napustio "stari morski vuk"

Preminuo je 29. jula 2018. godine od raka pluća u bolnici u Splitu

Dragojević: Preminuo je 29. jula 2018. godine. Agencije

L. K. P.

29.7.2021


Umjetnik i muzičar s čijim su pjesmama odrastale generacije i generacije, napustio nas je na današnji dan prije tačno tri godine. Oliver Dragojević. Ime koje, kada se spomene u svijetu muzike, gotovo da i ne postoji kutak svijeta u kojem neko za njega nije čuo. Stari morski vuk, kako ga od milja i danas zovu, preminuo je 29. jula 2018. godine od raka pluća u bolnici u Splitu.

Brojne njegove kolege muzičari i bezbrojna publika oprostila se tada od njega preko društvenih mreža. Dva dana nakon smrti desetci hiljada ljudi na splitskoj rivi ispratili su Olivera na katamaran za rodnu mu Vela Luku, a istog je dana u prijepodnevnim satima pred punim splitskim Hrvatskim narodnim kazalištem održana svečana komemoracija.


Stari morski vuk, kako ga od milja i danas zovu. Agencije

Radijske stanice tih su dana puštale samo Oliverove pjesme. Zanimljivo, gotovo se ni jedna nije ponovila, što dovoljno govori o kakvom umjetniku je riječ. Na ovom ga svijetu više nema, ali dok se god budu slušale njegove pjesme, Oliver će biti među nama.

Njemu u čast i ove se godine u rodnoj mu Vela Luci održava muzičko-umjetnički projekt "Trag u beskraju", a sve će kulminirati večerašnjim koncertom na kojem će nastupiti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, "Dupini" i klapa Ošjak. Muzički producent je Ante Gelo s orkestrom kojim diriguje maestro Alan Bjelinski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.