FADO I SEVDAH

Maja Milinković za “Avaz“ o novom albumu i muzici: Nadam se da dolaze bolji dani

Svaka pjesma ima posebnu emociju i svoju boju, izjavila je Milinković

Milinković: Za vrijeme Sarajevo Film Festivala održala je promociju novog albuma. Facebook

Piše: L. Karahmet - Pujagić

7.9.2021

Maja Milinković, bh. kantautorica fado muzike i sevdaha koja živi na relaciji Portugal – Sarajevo, objavila je nedavno novi album „Kaftan D'Alma“, a reakcije publike, kako je otkrila za „Avaz“, premašile su njena očekivanja.



Polako s planovima

- Posebno mi je drago da se publici dopadaju moje kompozicije „Suša“, „Luda vodo, stani, stani“, „Misterio“ i ostale. „Kaftan D'Alma“ inspirirao je mnoge moje fanove da mi šalju opise i boje svojih sopstvenih kaftana duše, što je zaista bio poseban doživljaj. Muzika, poezija i umjetnost uopće su kaftan kojim ogrćemo našu dušu. Bez muzike, naš život bi bio potpuno gluh. Svaka pjesma na albumu ima posebnu emociju i svoju boju - izjavila je Milinković.



Milinković: Objavila nedavno novi album „Kaftan D'Alma“. Promo

Za vrijeme Sarajevo Film Festivala održala je promociju novog albuma, a sada se sprema za Zagreb.


- Nakon Zagreba slijedi promocija u Portugalu u Muzeju fada i kulturnom centru. Imam u planu i koncerte u Portugalu, zatim Novom Sadu i Beogradu. Međutim, zbog situacije sve se može promijeniti za tren, tako da idemo polako s planovima - priznala je.



Život i smisao

Kao i većina muzičara, Milinković je zbog pandemije koronavirusa bila primorana da pauzira s nastupima.


- Nakon godinu bez koncerta, online koncerti iz Lisabona su bili pravo osvježenje. Među nama, umjetnicima, osjetile su se čista sreća i uživancija što ponovo možemo raditi ono za šta smo stvoreni. Za mene je muzika život i smisao. Pandemija koronavirusa pogodila je cijeli svijet, a mnogo je ostavila posljedica na muziku. Svi još proživljavamo traumu. Nadam se da dolaze bolji dani. Mene je najviše pogodilo odsustvo koncerata i to što nisam imala doticaj s muzikom. Ali, eto, osim koncerata, tu je i nova tehnologija, kao što su YouTube kanali koji nam otvaraju nove mogućnosti zarade - zaključila je Milinković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.