NO FILTER

"Stonesi" na prvoj turneji bez Čarlija Vatsa, odali mu počast videom

Turneja od 13 koncerata koja je odgođena zbog pandemije koronavirusa završava u novembru

Grupa "Rolling Stones" u nedjelju je započela svjetsku turneju "No Filter". Agencije

L. K. P.

27.9.2021


Grupa "Rolling Stones" u nedjelju je započela svjetsku turneju "No Filter". To im je prva turneja od 1963. godine bez bubnjara Čarlija Vatsa (Charlie Watts), koji je preminuo krajem avgusta. Publiku su ganuli videom posvećenim Vatsu, u kojem su prikazane njegove fotografije i video snimke na velikim projekcijskim platnima u areni St. Louis, Misuriju, uz solo zvuk bubnjeva.

Dok je gomila od oko 60.000 uzvikivala "Čarli, Čarli", Mik Džeger (Mick Jagger, 78), Kit Ričards (Keith Richards, 77) i Roni Vud (Ronnie Wood, 74) izlazili su na pozornicu kako bi odsvirali prvu pjesmu "Street Fighting Man".

- Bilo je prilično potresno vidjeti te Čarlijeve slike na ekranu. Ovo je prva turneja koju radimo bez njega - rekao je Džeger držeći se za ruke na pozornici s Ričardsom. Zahvalio je fanovima na porukama podrške i odao počast Vatsu.


Vats je u avgustu preminuo u Londonu nakon operacije o kojoj nisu objavljeni detalji. U nedjelju je Stivi Džordan (Steve Jordan) zauzeo njegovo mjesto i postao bubnjar "Stonesa". Džordan je u avgustu najavljen kao privremena zamjena za Vatsa za kojeg se u početku mislilo da će se vratiti nakon što se oporavi.



Vats je u avgustu preminuo u Londonu nakon operacije. Agencije

Turneja od 13 koncerata koja je odgođena zbog pandemije koronavirusa završava u novembru, a bend nije točno znao odgovoriti hoće li im to biti posljednja turneja.

- To mi pitanje postavljaju od 31. godine - rekao je prošle sedmice Džeger, koji je operirao srce 2019. godine pa dodao:

- Ne znam. Mislim, svašta se može dogoditi. Znate, ako sljedeće godine stvari budu dobre i svi se dobro osjećaju na turneji, siguran sam da ćemo raditi koncerte. Sada se samo pokušavam koncentrirati na ovu turneju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.