ZOMBI APOKALIPSA

"Dubioza kolektiv" objavila prvi bh. horor videospot za pjesmu "Kafana"

Pjesma šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana nedostajala tokom pandemije, poručili su članovi benda

"Dubioza kolektiv": Prva pjesma sa nadolazećeg albuma. Agencije

L. K. P.

6.10.2021


"Dubioza kolektiv" je na svom YouTube kanalu objavila novi video spot za pjesmu “Kafana”. To je prvi singl s nadolazećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bh. horor videospotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.


- Pjesma “Kafana” je nastala za vrijeme najstrožeg "lockdowna", kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti sjediti za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva, jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali - izjavili su članovi Dubioza Kolektiva


Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova "Dubioza kolektiva pojavljuju" i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić - Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.