KONTROVERZNI MUZIČAR

Nove optužbe na račun Merilina Mensona, imao je sobu za zlostavljanje žena

Mnoge su žene javno optužile muzičara za seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje

Merilin Menson. Agencije

L. K. P.

15.11.2021


Muzičar Merilin Menson (Marilyn Manson) je u svom stanu u zapadnom Holivudu imao malu, zvučno izoliranu staklenu sobu u koju je zaključavao žene s kojima je izlazio, navodi magazin "Rolling Stone".

Nekoliko osoba koje su hodale s provokativnim muzičarem, čije je pravo ime Brajan Varner (Brian Warner), reklo je da je prostor bio "samica koja se koristi za psihičko mučenje žena". Prema tim izvorima, nazivao je "soba za loše djevojke".

-Uvijek je imao šaljiv, hvalisav ton, rekla je Ešli Voters (Ashley Walters), bivša Mensonova pomoćnica koja ga je tužila za seksualni napad, tvrdeći da je volio pričati ljudima o sobi.

Menson je i sam spomenuo sobu tokom medijskih istupa, uključujući u intervjuu za "V Magazine" 2011. godine. U maju 2021., Ešli Morgan Smitlajn (Ashley Morgan Smithline), jedna od desetaka žena koje su optužile Mensona za zlostavljanje, rekla je za "People Magazine" da je zaključao u sobu kada ga je razljutila.


Menson je ranije demantirao optužbe protiv njega. Agencije

Pjevačica Fibi Bridžers (Phoebe Bridgers) u tweetu u februaru rekla je da je, kada je posjetila Mensonov dom kao tinejdžerica, jednu od soba nazvao "soba za silovanje", no ona je to tada smatrala samo groznim smislom za humor.


Rajan Braun (Ryan Brown), još jedan Mensonov bivši asistent, također je rekao da soba postoji, ali je zanijekao da je ikada vidio ženu zaključanu u njoj.


Mnoge su žene javno optužile Mensona za seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje. Evan Rejčel Vud (Rachel Wood) rekla je da je muzičar zlostavljao dok su hodali od 2007. do 2010. Glumica iz Igre prijestolja Esme Bjanko (Bianco) tužila je Mensona, tvrdeći da je fizički i seksualno napao.


Menson je ranije demantirao optužbe protiv njega, napisavši u objavi na Instagramu u februaru da su nedavne tvrdnje o njemu "užasno iskrivljivanje stvarnosti".


-Moji intimni odnosi su uvijek bili u potpunosti sporazumni, rekao je.


Izvještaj "Rolling Stonea" temelji se na 55 intervjua s ljudima koji su poznavali Mensona. Oni su rekli da je muzičar bio u stanju sakriti svoje zlostavljanje iza lika Marilina Mensona koji je stvorio i muzičke industrije koja je podržavala i profitirala od njegove demonske pojave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.