EVERGRIN

Jasna Gospić pjesmom poslala poruku mužu: Volim te

Sarajevska pjevačica snimila duet sa Borisom Režakom

L. K. P.

Jasna Gospić i Boris Režak

Foto: Promo


Jasna Gospić snimila je obradu pjesme „Something stupid“ iz 1966. godine, koju su svojevremeno izvodili Frenk Sinatra (Frank) i njegova kćerka Nensi (Nancy), a kasnije Nikol Kidmen (Nicole Kidman) i Robi Vilijams (Robbie Williams). Naša muzička diva evergrin je otpjevala u duetu sa Borisom Režakom.

Jasna je napisala tekst za cover popularnog evergrina naslovljen sa „Volim te“, dok je za aranžman zaslužan Marin Meštrović. Gitare na pjesmi je odsvirao Boris Jović. „Volim te“ je ujedno peti cover koji je snimila, a sve će ih objediniti na jednom CD-u, na kojem će biti obrade pjesama koje su joj veoma drage i uz koje je gradila svoj muzički pravac.

  • Jasna Gospić

    Jasna Gospić

    Foto: Promo


- Jako volim ovu pjesmu. Kada bih je negdje slučajno čula, uvijek je u meni izazivala neka lijepa osjećanja. Divna muzika, baš ona kakvu bih željela da stvaram i pjevam. Za duetskog kolegu sam izabrala Borisa Režaka, jer je izuzetno dobar pjevač i oduševljena sam njegovim glasom i interpretacijom. Glasovi nam se lijepo slažu, oboje smo prezadovoljni našom verzijom ove pjesme. Spot smo snimali u Beogradu, a njegov autor je Želimir Križov, koji je radio i moj spot za duetsku pjesmu "Da si tu" sa Sergejom Ćetkovićem – izjavila je Gospić.

Pjesmu  „Volim te“ posvetila je suprugu Dejanu sa kojim je u sretnom braku već 28 godina, a zanimljivo je da se on pojavljuje i u videu uz Jasnine drage kolege Željka Samardžića, Sergeja Ćetkovića, Dejana Tomaševića i, naravno, Borisa Režaka.

- Razmišljala sam o čemu bi ova pjesma trebala da govori i pomislila kako su te neke naše male svakodnevne stvari, životi koje živimo, ustvari naša sreća koju živimo, a nismo je svjesni. Mnogo nas traži sreću a nije svjestan da je već ima. Riječi za pjesmu su tekle same, sve ono što suprugu u našoj svakodnevnici ne govorim, rekla sam u ovoj pjesmi. Ovo nije priča samo o nama, nego i svim ljudima koji žive slične živote kao mi. Tako sam shvatila da nešto nedostaje, a to su naši prijatelji, ljudi sa kojima se dugo i lijepo družimo. Pozvala sam ih da budu s nama u spotu, da budu ne glumci nego ono što oni zaista jesu, naši pravi prijatelji i bez njih naš život ne bi bio tako ispunjen i lijep  – dodala je Gospić.

Više o temi Jasna Gospić

NA VRH

Podijeli članak na