DRUGA GODINA ZAREDOM

Zbog pandemije koronavirusa odgođena 64. dodjela Gremija

Radujemo se proslavi najveće večeri muzike u budućnosti, a datum ćemo uskoro objaviti, navedeno je u saopćenju

S obzirom na neizvjesnost oko varijante Omicron, održavanje dodjele 31. januara jednostavno je previše rizično. Agencije

L. K. P.

6.1.2022

Na službenoj stranici Gremija organizatori su saopćili da se dodjela odgađa do daljnjeg zbog neizvijesnosti oko omikron varijante.

Organizatori dodjele nagrada Gremi, koja se trebala održati krajem mjeseca, odgodili su događaj drugu godinu zaredom zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

- Nakon pažljivog razmatranja i analize s gradskim i državnim dužnosnicima, stručnjacima za zdravlje i sigurnost, umjetničkom zajednicom i našim brojnim partnerima, Recording Academy i CBS odgodili su 64. godišnju dodjelu nagrada GRAMMY - stoji u izjavi na grammy.com.


Prošlogodišnja dodjela Gremija odgođena je sa januara na mart, također zbog pandemije. Agencije

- Zdravlje i sigurnost onih u našoj muzičkoj zajednici, publike i stotina ljudi koji neumorno rade na produkciji naše dodjele i dalje su naš glavni prioritet. S obzirom na neizvjesnost oko varijante Omicron, održavanje dodjele 31. januara jednostavno je previše rizično.  Radujemo se proslavi najveće večeri muzike u budućnosti, a datum ćemo uskoro objaviti - poručili su.

Dodjela se trebala održati u Crypto Areni u Los Anđelesu, ponovno s Trevorom Noaom (Noah) iz "The Daily Showa" u ulozi voditelja. Prošlogodišnja dodjela Gremija odgođena je sa januara na mart, također zbog pandemije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.