GOSTOVAO NA RADIJU

Hus progovorio o budućnosti "Parnog valjak": Stižu pritisci iz regiona da održimo još koncerata u Akijevu čast

Rađe prestati, nestati, da bend ne postoji nego se urušiti iz nekog očajničkog pokušaja, to nam ne treba, istakao je

Husein Hasanefendić Hus. Agencije

L. K. P.

11.2.2022

Husein Hasanefendić Hus gostovao je na Top Radiju te u razgovoru s Barbarom Kolar progovorio o budućnosti "Parnog valjka". Otkrio je da iz regije stižu pritisci da bend održi još koncerata u spomen na preminulog Akija Rahimovskog.

-Rađe prestati, nestati, da bend ne postoji nego se urušiti iz nekog očajničkog pokušaja, to nam ne treba. Ostatak benda je još uvijek u godinama da mogu raditi i druge stvari, mislim da će svi vrlo brzo biti obasuti ponudama. Ja ne moram raditi, meni je dovoljno ovo što sam napravio, a znam da ću pisati pjesme. Bolje se časno povući nego rasprodati ono što si radio godinama, ali želja postoji unutar benda da se velike stvari rade i dalje, a sad šta će biti, ne znam zapravo…, rekao je Hus.

Dodao je da koncerte u čast Akiju Rahimovskom neće pretvoriti u turneju i komercijalizirati.

- Imamo ozbiljne pritiske iz regije, mi smo bend koji vuče korijene iz bivše nam države. Skoplje traži, Beograd traži, Ljubljana traži koncert. Nismo još ništa odlučili, vjerovatno ćemo po regiji napraviti te neke… Pokušavam zamisliti sliku, pa što ima ljepše nego taj masovni opraštaj. Ali ne bi sad putovali okolo, turneju radili i to. Možda ako opstanemo kao bend, jer imamo želju svirati, nama je to dio života, ali kako će to izgledati i hoće li to biti, ja to sada ne znam osim da želimo, istakao je.

No, što god odlučili, činjenica je da stvari više nikada neće biti iste.

-Ne može biti isto, to je prokletstvo prejake osobnosti. Akija je nemoguće zamijeniti. Nećemo mi tražiti novog Akija, ako će bend odlučiti da imamo što za reći, ako procijenimo da to možemo, to će biti sigurno nešto drugačije, ali sigurno ništa ispod nivoa koji smo postavili', poručio je.

Zasad se zna da će bend odati počast svom prerano preminulom prijatelju i kolegi koncertom u Areni Zagreb koji će se održati 26. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.